In een vol Cleijn Duin verloor Solar-systemen dames1 afgelopen woensdag de eerste ontmoeting in de halve finales van Lekdetec Bemmel. Net als in de laatste competitie ontmoeting in Bemmel (96-69) was de winst voor Lekdetec, maar dit maal was het een ware strijd.
Solar-systemen Grasshoppers begon goed aan de wedstrijd en startte met een 11-4 run, de dames schoten een hoog percentage raak waaronder twee driepunters van Sonja Kuijt. De bezoekers hadden moeite met scoren, maar wisten via de vrije worplijn de schade te beperken, 25-15. In het tweede kwart ging het gelijk op en het team van Rick Driessen was “hot” aanvallend en hield in eerste instantie de voorsprong in stand. Fleur Kuijt en Sharon Beld speelden goed namens de thuisploeg. Net voor rust kwam regerend landskampioen Bemmel terug in de wedstrijd door een 8-0 run en het verschil was nog maar 6, 39-33. In de tweede helft viel het stil aan de kant van Solar-systemen Grasshoppers, er werd slecht aangevallen en de schoten vielen niet meer. Lekdetec Bemmel kwam maar liefst 18 keer op de vrijeworplijn en vond aanvallend ritme, het grootste verschil was 8 punten in het voordeel van Lekdetec. Solar-systemen Grasshoppers kon nog aanhaken terwijl het absoluut niet soepel liep, het werd 59-60. Vervolgens liep Bemmel weer uit en Grasshoppers vocht zich weer terug, qua spanning was de ontmoeting zeker playoff waardig. Met een achterstand van 63-64 en nog 1.23 op de klok nam Thijs Sloot een time-out, uitgerekend Karin Kuijt (22pt) benutte 1 vrije worp 63-65. Solar-systemen Grasshoppers kreeg nog een goede kans om de voorsprong te pakken, maar de laatste driepunter ging helaas mis. Uiteindelijk werd er met 63-67 verloren.