Suzanne de Jager met ‘alleen een rechter oog’ heel trefzeker met 3 driepunters.

In de laatste wedstrijd van de competitie moet de beslissing vallen welk team doorgaat naar de play offs. Omdat de opponent van Grasshoppers, Lokomotief, zijn inhaalwedstrijd midweeks al heeft gewonnen, is dit team al geplaatst. De laatste plek gaat tussen Cangaroes en Grasshoppers. Er volgt een onverwacht einde. Grasshoppers loopt vanaf het begin achter Lokomotief aan, komt weer heel dichtbij in het 4e kwart, maar moet de tegenstander op het laatst toch laten gaan. Het goede nieuws komt vanuit Maassluis waar Green Eagles Cangeroes verslaat, waardoor Grasshoppers zich toch geplaatst weet voor de final four.

Periode 1;
Grasshoppers begint slecht. In een laag tempo wordt er nauwelijks een aanval gespeeld en in de verdediging wordt er erg veel ruimte gegeven. In 5 minuten zijn er slechts 2 scores van Tamlyn. Er zijn veel turnovers. Lokomotief speelt feller en sneller en loopt makkelijk weg naar 15-4. Een opleving is er wanneer Maaike 3 driepunters in 2 minuten laat noteren. In de laatste minuten vergroot Lokomotief de voorsprong weer: 22-13.

Periode 2;
Grasshoppers probeert het tempo te verhogen. Aanvallend gaat het beter met scores van Birgitte, Anita, Eline en een driepunter van Suus, die even later met een dikke bult onder haar oog het veld af moet. Te slap verdedigen is de oorzaak dat Loko een aantal keer zo door kan lopen naar de basket. Als er nog 2 driepunters voor de thuisclub vallen, is de achterstand 38-25. Het antwoord komt van Rosalie met 2 driepunters, maar het spel blijft onrustig. De rust breekt aan met 44-33. Opvallend is dat we erg weinig calls meekrijgen. Tussenstand persoonlijke fouten 15-4 (????!!!!!).

Periode 3;
Grasshoppers start goed. Suus, die alleen nog met haar rechter oog kan kijken, gooit er drie driepunters in en met tussendoor nog een score van Naomi is de stand na 4 minuten 51-46. Door slecht uitboxen geven we punten weg en ook het aantal teamfouten staat al weer snel op 5. Via 6 benutte vrije worpen kan Loko de voorsprong behouden. Rosalie met 2 driepunters en een laatste score van Eline brengt de tussenstand op 66-58. (Tussenstand fouten 21-5)

Periode 4;
Behalve driepunters van Carola en Rosalie zien we dat er opeens fouten tegen Loko worden gefloten. Voor het eerst mag Grasshoppers vrije worpen nemen. Helaas gaan er een aantal mis. Na 3 minuten is het 70-66. Het lijkt spannend te worden, maar de Katwijkse verdediging laat het juist nu afweten. Te makkelijk wordt er doorgang verleend aan Loko. Bij 77-66 is de wedstrijd beslist. Anita, Eline en Rosalie (6e driepunter) brengen de eindstand op 88-75.

Gelukkig is er na het eindsignaal het goede nieuws vanuit Maassluis.

Scores: Naomi 2; Suus 12; Rosalie 21; Anita 8; Carola 5; Maaike 11; Eline 6; Birgitte 3; Tamlyn 7.

Reactie coach Axel: “We kunnen zeggen dat we de play offs in zijn gestruikeld. Ik vind wel dat het een beloning is voor het harde werken dat we het hele seizoen gedaan hebben. We staan er nu beter voor dan vorig jaar en plaatsing is verdiend. Intensiteit was er vanavond genoeg. Het loopt alleen wat stroef de laatste weken en Tamlyn wordt de wedstrijd uitgefloten. Voor de verdediging een belangrijke schakel tegen dit Loko. In de play offs begint iedereen weer op nul en ik denk dat Jumpers best bang is voor ons.”

Zaterdag 1e wedstrijd in sporthal Cleijn Duin: aanvang 16.45 uur.