Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. Bij de foto: Mia hard gegroeid?

Afgelopen zaterdag wist Solar-systemen Grasshoppers ook haar tweede wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Dit keer was het F. Breeman BMW Rotterdam Basketbal dat met lege handen Cleijn Duin verliet.

De eerste minuten liet vooral Marieke van Schie zien waarom ze weer terug is in Katwijk. Met 6 van de eerste 8 punten zorgde zij dat de equipe van Rick Driessen het heft in handen nam. Rotterdam wist nog even terug te komen tot 8-8 maar daarna waren het Fleur, Ilse, Ingrid(drietje) en Evelien die ervoor zorgden dat Grasshoppers afstand kon nemen. Dit resulteerde in een 23-16 voorsprong aan het einde van het eerste kwart.

Het tweede kwart begon voortvarend voor Noor Driessen die in de schotklok een mooi drietje aantekende. Het verloop van dit kwart was vergelijkend aan het eerste waarin, het met jonge talenten spelende, Rotterdam vaak net iets te kort kwam. Grasshoppers liep langzaam uit en drie minuten voor rust mocht Mia Hordijk ook haar opwachting maken. Op brutale wijze pakte zij in korte tijd 5 punten. Het gat met de equipe van Janine Tjin-a-Sioe liep op tot 16 punten. Zoe Slagter zorgde er voor Rotterdam met 3 punten voor dat er met 41-28 gerust werd.

Ook in het derde kwart waren de verhoudingen gelijk aan de voorgaande 2 kwarten. Sonja Kuijt zorgde voor het derde drietje aan de zijde van Grasshoppers. Dit was tevens het laatste drietje van deze wedstrijd. Aan de BMW zijde werd er slechts eenmaal gescoord van achter de 3-puntslijn. De Katwijkse dames wisten de score toch uit te bouwen naar 19 punten waardoor het gedaan was met de weerstand van de Rotterdammers.

Het vierde kwart gaf Grasshoppers gas bij en mede door Marieke (6 pnt) en Ilse (8 pnt op rij) kon Solar systemen-Grasshoppers deze wedstrijd met 88-55 naar zich toe trekken. Door deze 2e overwinning voert Grasshoppers samen met Binnenland, Den Helder en Lekdetec de lijst aan met allen 2 gewonnen wedstrijden.

Donderdag speelt Grasshoppers uit in Den Helder waarna op zaterdag Lecdetec uit Bemmel op bezoek komt. Twee belangrijke wedstrijden om te zien hoe de verhoudingen in de competitie zijn.
De thuiswedstrijd begint zaterdag om 18.00 uur en de Katwijkse meiden kunnen uw steun goed gebruiken. Komt dus allen.

Scores: Fleur Kuijt 14, Evelien Messemaker 12, Marieke van Schie 12, Ilse Kuijt 12, Ingrid van der Plas 11 (+11 reb.), Sonja Kuijt 7, Mia Hordijk 7, Noor Driessen 6, Tamlyn de Groot 4, Carola Menken 3, Iris Govers.