Klik hier voor de wedstrijdfoto’s van Geert Bekker. Foto Peter de Jong: De benjamin van het team Alissa van der Plas ook in de dubbele cijfers.

Solar-systemen Grasshoppers speelde afgelopen weekend haar laatste competitie wedstrijd voor de Final Four en tevens voor de opsplitsing van de competitie in 2 poules “Elite A” en “Elite B”.
Enige wat Solar-systemen Grasshoppers moest doen deze avond is winnen van het laatst geplaatste Amazone. Verder is het deels afhankelijk van de uitslagen van de andere te spelen wedstrijden dit weekend (Den Helder-Loon Lions en Binnenland-Royal Eagles).

Slechts even heeft Amazone voorgestaan (9-10), maar gedurende de hele wedstrijd heeft Solar-systemen Grasshoppers de voorsprong gehouden en gedaan wat ze moest doen, winnen.
Na 40 minuten stond er een eindstand van 98-39 op het scorebord.
Helaas zagen we wel Ilse Kuijt in het derde kwart uitvallen met een blessure, welke hopelijk mee valt.

Grasshoppers start goed met balbezit en creëren mooie kansen maar scoren niet. Na ruim anderhalve minuut spelen is daar dan de eerste score uit handen van Iris Govers. Hierna volgt zeer slordig spel, onnodige fouten en balverlies. Wat resulteert in een stand van 9-10 na circa 5 minuten spelen. Tamlyn de Groot mocht vervolgens 2 x naar de vrije worplijn, welke ze beide feilloos inschoot. Hierna volgen nog scores van Deborah Vos, Mia Hordijk en een score van Ilse Kuijt na een interceptie en mooie pass van wederom Mia Hordijk. Met een score van 17-12 op het bord en nog 2:58 te spelen in Q1 neemt Amazone een time out. Maar ook hierna zet Solar-systemen Grasshoppers haar run door en sluiten het eerste kwart af met 26-15, helaas miste Mia Hordijk op een haar na een driepuntscore in de buzzer.

Het tweede kwart start met een score van Amazone, welke meteen door Iris Govers werd beantwoord met een driepunter. Een aantal fraaie aanvallen en scores volgen. Solar-systemen Grasshoppers laat mooie aanvallen zien, staat goed te rebounden zowel verdedigend als aanvallend en ook wordt er met scherp geschoten, 5 driepunters in dit kwart welke wordt afgesloten met een stand van 53-26. Helaas weer net geen buzzerbeater, deze keer was het Alissa van der Plas die net aan miste (waar deze slechts een paar seconden daarvoor deze wel het netje vond). Na 20 minuten spelen, staan er al 2 dames op het sheet in de dubbele cijfers, Ingrid van der Plas (10) en Deborah Vos (16).

Het derde kwart werd matig gestart en liep niet zoals de eerdere twee kwarten. Scores vielen niet en tot overmaat van ramp wiel na 4 minuten spelen ook Ilse Kuijt uit na een fraaie actie, interceptie en mooie lay up. Na een time out van de scheidsrechter, aangevuld met een time out van
Solar-systemen Grasshoppers werd het spel weer hervat en wisten ze de scores weer naar zich toe te trekken, maar al met al niet een best kwart (periode stand 16-6). De stand voor het ingaan van het laatste kwart is dan 69-32.

Kwart nummer 4 werd een mooi kwart waar het publiek heeft kunnen genieten van fraaie acties.
Alissa van der Plas startte met een mooie driepunter, gevolgd door een mooie open lay up van Noor Driessen. Een shotblock van Ingrid van der Plas, steal en mooie assist op Iris welke haar 3e driepunter van de avond erin schoot. Met nog een kleine 6 minuten te spelen is de stand al 83-35.
Dit kwart staan de meeste punten op naam van de jongste speelster Alissa van der Plas (15), die er dit kwart 9 mocht aantekenen. Na 40 minuten staat er een eindstand van 98-39 op het bord.

De twee dames Van der Plas eindigen beide met een double-double,
Ingrid van der Plas met 21 punten en 15 rebounds (en ook nog 7 assists), Alissa van der Plas eindigt ook met een hele mooie score van 14 punten en 13 rebounds.
Overigens leuk dat alle dames punten achter hun naam mochten schrijven deze wedstrijd.

Scores:
Deborah Vos 25, Ingrid van der Plas 21 (15 reb + 7 ass), Alissa van der Plas 14 (+13 reb), Iris Govers 9, Mia Hordijk 7, (+8 ass), Noor Driessen 7, Tamlyn de Groot 6, Ilse Kuijt 5, Marieke van Schie 4.
Sharon Beld, Fleur Kuijt en Sonja Kuijt wegens blessures helaas nog steeds aan de kant.

Periode standen: 26-15; 27-11; 16-6; 27-7.

Van de overige wedstrijden waren de uitslagen ondertussen ook bekend. Dozy Den Helder heeft een (dikke) overwinning geboekt op Loon Lions, waarbij de eerste zich dus heeft geplaatst voor de Final Four en tevens ook voor de “Elite A” poule. Binnenland boekte ook een zege, ten koste van Royal Eagles, wat betekent dat beide verliezende teams net de “Elite A” niet hebben gehaald en zich bij CTO en Amazone moeten voegen in poule “Elite B”. Het ziet er na de Final Four dus als volgt uit :