Het seizoen verloopt goed voor Dames 2. Werd vorig jaar nog 2x verloren van Loon Lions 2 nu is er een duidelijke overwinning. Na een gelijk opgaande 1e periode wordt er door Grasshoppers in het 2e en 3e kwart met scherp geschoten en de basis gelegd voor de overwinning.

De wedstrijd is in Landsmeer, het is zaterdag en de Coentunnel is afgesloten. De navigatie stuurt je uiteindelijk dwars door de binnenstad van Amsterdam met als resultaat dat je pas aan het begin van het 3e kwart aankomt. Het eerste waar je naar kijkt is de tussenstand op het fonkel nieuwe scorebord. 29-44 dat ziet er goed uit.

Bij navraag hoe de eerste perioden zijn verlopen, krijg ik te horen dat het wel 5 minuten duurde voordat Grasshoppers de eerste punten scoorde via vrije worpen van Birgitte. Ook Lions heeft moeite met scoren. De score gaat hierna gelijk op met aan het einde een kleine voorsprong voor Grasshoppers mede door 3 driepunters van Maaike. In het 2e kwart neemt Grasshoppers geleidelijk wat afstand. Vooral door de scores van Birgitte en driepunters van Tamlyn en Carola. Goed nieuws is dat Eline na haar blessure haar eerste minuten kan maken.

De ruststand is 29-44.

Het derde kwart begint met een driepunter van Loon Lions. Het antwoord komt direct via Anita en een driepunter van Maaike. Grasshoppers speelt snelle aanvallen waarbij opvalt dat er telkens aan het einde van zo’n aanval een heel vrij schot genomen kan worden. Er worden nog wat mogelijkheden gemist maar de voorsprong groeit. Via 33-55 wordt het door driepunters van Maaike, Tamlyn en Carola en scores van Naomi en Birgitte 44-67.

In de vierde periode gaat het moeizaam. De wedstrijd is gespeeld. Er zijn veel missers en de nodige slordigheden. Suus loopt tegen een 5e persoonlijke fout op. De 1e veldscore is pas na 6 minuten via Tamlyn. Grasshoppers probeert het wel, maar de rust om een goede aanval te spelen is weg. Loon Lions kan nog iets dichterbij komen, maar een laatste steal van Carola zorgt voor de eindstand 57-74.

Scores: Naomi 5; Suus 2; Anita 2; Carola 14; Maaike 17; Roos 0; Birgitte 20; Tamlyn 14.

Reactie coach Axel: in het eerste kwart konden we het tempo niet bepalen. Eigenlijk kwamen we pas in ons spel toen Lions een zoneverdediging hanteerde. De schoten vielen goed. Vooral over het tweede en derde kwart ben ik zeer tevreden. De extra pass die gegeven wordt naar iemand die er nog beter voorstaat met als beloning een score. Daarin zit het verschil met vorig jaar.