Aangezien onze vaste verslaggeefster ergens in de lucht op een grote roze wolk verkeert en meer aandacht heeft voor ietsje andere dingen dan haar lieftallige teamgenoten, moest het verslag deze keer door iemand anders geschreven worden (Thanks Peo, ben heel blij dat ik een keer een verslag mag schrijven. NOT).
Na een heerlijke zomervakantie waarin (bijna) niemand maar ook iets aan zijn conditie had gedaan, mochten we weer gaan trainen. Hevige spierpijnen hebben we moet lijden, dankzij onze lieve trainster/coach Julia.
Maar goed, de eerste wedstrijd van het jaar. Als tegenstander meiden uit Hendrik Ido Ambacht, de Flax Field Fighters. Uit ervaring wisten we dat dit een felle tegenstander was, en dat we dus flink ons best moesten doen om ze te verslaan. Om half 10 zaterdagmorgen moesten we klaar staan om in te lopen. De een had de vorige dag een bruiloft, de ander kwam uit de nachtdienst, weer een ander was verlieft… Veeeel te vroeg dus op de kostelijke zaterdag! Toch waren we alle 9 keurig op tijd.

Startende 5; Leonie R, Rianne, Liza, Esther en Lieke. Het begin van de wedstrijd verliep een beetje moeizaam (lees: het was een beetje vroeg). Pas na 4 minuten werden de eerste punten gemaakt door Esther. De tegenstander stond ondertussen al op 9 punten, ‘hier moet wat aan gedaan worden’ dacht Peo, ze stond nog geen 10 seconden op het veld of ze knalt er een drietje in. Gevolgd door een mooi schot van Gerlinde. Eindstand eerste periode; 8-14.
2e periode: Deze periode ging het mis, ondanks de goede verdediging van Rianne en Leonie B vielen er veel te veel gaten. 6 minuten lang wisten we het netje niet te vinden terwijl FFF lekker door ging met scoren. Mooie aanvallen van Gerlinde hielden ons nog een klein beetje in de wedstrijd. periodestand: 15-32.

3e periode: het 3e periode-syndroom is er deze vakantie jammer genoeg niet uitgeslopen. Al zolang dat wij een team zijn is het een drama… (bijna) altijd wordt deze periode verloren, geen idee waarom! Ook deze keer was dit natuurlijk het geval. 21 punten voor FFF tegenover 8 punten van ons. Liza wist de helft van deze punten voor haar rekening te nemen (klinkt best veel als je het zo zegt!). Periodestand: 23-53
4e periode: Julia: ’Het maakt nu toch niets meer uit, dus ga maar gewoon lekker spelen en laat nog wat mooie aanvallen zien.’ Zo liet Leonie R. haar standaard, maar toch altijd heel effectieve, center-move zien en gooide ze er ook nog even een vrijeworp achteraan. Leonie B en Eline knalde nog even in de verdediging. Iedereen deed zijn best om er nog wat van te maken, zo wisten we deze periode met een stand van 13-13 af te sluiten.
Eindstand: 36-66