Het is weer zover: we moeten aan de bak. Om 12 uur (veuuuls te vroeg) stond de wedstrijd tegen F.F.F. 1 uit Hendrik-Ido-Ambacht op het schema. Geen idee waar het ligt, maar het klinkt ver. Nieuwe ronde nieuwe prijzen en ook nieuwe teams zoals F.F.F. 1 dus het kan alle kanten op deze wedstrijd.

Het dreamteam dat bestaat uit 11 jong volwassenen (daar zullen alleen deze 11 het mee eens zijn, want de meeste mensen noemen ons nog pubers) en 2 ‘volwassen’ coaches (plus 5 Juul!). Dit keer waren me maar met 9 man. Aangezien Dames 1 vrijdagavond een wedstrijd had stonden om 12 uur onze eigen Frank de Boer en Louis van Gaal gewoon langs de zijlijn. Misschien een idee om gewoon alle wedstrijden van Dames 1 op vrijdag te plannen, want dan hebben wij gewoon altijd een coach. Dit is natuurlijk een heel goed argument. Ik ben voor!

Tijdens de training waren alle oliebollen en appelbeignets (voor een gedeelte) afgetraind en zo konden we dus fris en fruitig aan de wedstrijd beginnen. Nou fris en fruitig? Ik zag 9 speelsters en 2 coaches met kleine oogjes. Ja dat kan je verwachten op dit tijdstip:P

En nu to the point: de wedstrijd. Startende vijf: Andrea, Esther B., Esther M., Lieke en Ellen. Voor de wedstrijd werd er voor de zekerheid maar heel lang vertelt hoe we onze pressbreaker moesten spelen, omdat dat de vorige keer niet echt goed ging. Nu waren Juul en Miss 5 minuten hier aan kwijt, omdat we deze geen één keer in de wedstrijd nodig hadden. Al vrij snel kregen we 4 punten tegen, maar in de 2de minuut scoorde onze Lieke de eerste punten. Die score was meteen goed aangezien dat een driepunter was en dat zijn we natuurlijk gewend van Liek. Nadat wij in de 4de minuut op voorsprong zijn gekomen verprutste we deze uitstekend door FFFFFFFFFF 5 keer achter elkaar te laten scoren. Niet zo slim. Daarna werden we weer wat wakker (kan dat op dit tijdstip) en Andrea had een pracht actie waar ze ook nog een bonus uithaalde. Hoppa weer 3 puntjes erbij. Stand eerste periode: 16-16. Jaaah daar schieten we natuurlijk niets mee op. Een hele periode voor niets gespeeld.
De tweede periode moesten we echt wat gaan doen. We wisten voor de wedstrijd al dat we moesten oppassen voor onze fouten aangezien wij graag nog even op het laatste moment iets proberen. Dit werd afgestraft door de scheidsrechters. Hoewel er 1000 keer is vertelt dat we onze handen thuis moesten laten konden we het toch niet laten. Later paste Missy het aan door het maar te versoepelen. We mochten nu wel slaan buiten de bucket, maar niet in de bucket. Wat moeten we daar nou van denken?! Luisteren doen we natuurlijk niet en er werden heel veel fouten gemaakt. In de 4de minuut scoorde Andrea pas de eerste score in deze periode en daarna kwamen we weer een beetje op gang, maar de achterstand konden we maar niet inhalen. Leonie de Ruijter kwam gehaast uit haar werk en kon meteen gaan knallen. Ze had amper 2 ballen aangeraakt of ze scoorde al een lay-up in de 9e minuut. Esther de Mol was al enigste van het team op tijd naar bed gegaan (11 uur) en die uren slaap kwamen mooi uit. Ze scoorde en kreeg een fout mee, deze benutte ze. Esther Barnhoorn kon haar handen toch niet thuislaten en kreeg zo haar 4de fout. Dat doet ze anders nooit! Ruststand: 27-30.

Derde periode maar weer. Gemotiveerd als we zijn, begonnen we de periode met een yell. Alleen levert dat vaak een probleem op voor Julia, ze kan niet kiezen welke yell we moeten roepen. Deze wedstrijd hebben we 3 verschillende yells geroepen!! Wat is ze toch creatief (of juist vergeetachtig–> min 6). We hadden grote moeite met de wet van de zwaartekracht, want veel ballen rolde over de grond met ons er achteraan. Terwijl wij aan het rollebollen waren zat Missy heel smakelijk een tosti te eten op de bank. Wat een lucht!! Zoals gewoonlijk hadden we wat opstartprobleempjes de derde periode.. F schoot alles wat ze schoten erin en wij schoten alles mis. Als je wilt winnen moet je toch echt de ballen in dat netje schieten en dat lukte ons maar niet. Een gemist schot kan natuurlijk wel eens gebeuren, maar vervolgens gaat de bal als een flipperkast heen en weer met als eindstation het netje aan de andere kant. Het beest van het team was weer hard bezig. Haar naam is Ellen u allen wel bekend. Omdat ze zo hard (niet te) speelt krijgt ze fouten mee en de vrije worpen benutte ze. Rianne deed haar naam eer aan (de Best) en sloot deze periode af met een score. Stand derde periode: 39-45. Das niet best!
Om met een achterstand van 6 punten de vierde periode in te gaan is verre weg van ideaal. Nog steeds ging niet alles vlekkeloos. We hebben 4x ons nieuwe spelletje 4 geprobeerd en 4x was balverlies het resultaat. Kortom dit was het einde van spelletje 4. Esther Barnhoorn scoorde aan onze kant deze periode de meeste punten en zorgde dat het gaatje niet te groot werd. Met nog 6:30 minuten op de klok werd er maar even een time-out aan gevraagd. De stand was 43-53. Missy zei dat het heel makkelijk was om nog even 10 puntjes te scoren in 6 minuten. Beste stuurlui staan aan wal. En Julia had nog steeds moeite met het feit dat ze coach is, omdat er eerst een halve minuut stilte moet vallen voordat ze door heeft dat zij moet beginnen met de yell. Gelukkig geloofde ze er allebei echt in dat we nog konden winnen en dat is wel zo fijn. Het belangrijkste wat we moesten doen was hun aanval te stoppen en ze niet te laten scoren en we mochten zeker geen fout maken. Leonie Barnhoorn had een zeer mooie block (dat vergeet ik natuurlijk niet!) wat haar zelf misschien nog wel het meest verbaasde. Emotioneel momentje was toch wel de 10e vrije worp die erin ging. Ja we doen echt wel wat in de training. 10 van de 12 vrije worpen gingen erin. Jaja er zit echt wel een stijgende lijn in ons spel. Al met al wilde het maar niet lukken om meer te scoren dus bleef de achterstand staan. Eindstand: 47-55.