Vandaag wordt met een beperkt aantal spelers naar Wageningen getogen voor een wedstrijd tegen het Heren 1 van Pluto. Pluto is vorig jaar gepromoveerd en doen het best goed. Net als De Wit-Grasshoppers hebben ze 4 wedstrijden gespeeld en 2 gewonnen in de reguliere competitie. Echter afgelopen zaterdag hebben ze knap gewonnen van Hoofddorp waardoor Pluto verder gaat in het bekertoernooi daar waar De Wit-Grasshoppers al is uitgeschakeld. Pluto bestaat als vereniging al sinds 1972 en kent dus al een rijk verleden. Hun thuishaven is Sporthal Tathorst, een halletje dat enorm veel lijkt op onze oude Boorsmazaal maar dan met meer ruimte voor toeschouwers. De borden vertonen in ieder geval grote gelijkenis.
Zoals gezegd start De Wit-Grasshoppers met een ongekend laag aantal spelers, 7 om precies te zijn. Arie Hoek is nog steeds herstellende van zijn enkelbreuk en Jeroen Reitsema raakte afgelopen donderdag te ernstig geblesseerd om vandaag mee te kunnen doen. Alle bankspelers uit verschillende teams hadden zelf reeds een wedstrijd of andere plannen met het selecte gezelschap als gevolg.
De allereerste minuten waren zorgwekkend. Al snel wordt er tegen een 7-0 achterstand aangekeken. Maar vanaf de 6e minuut begint het eigenlijk wel aardig te lopen. Een aantal mooie aanvallen met de juiste afronding zorgde ervoor dat aan het 1e kwart zelfs met een puntje voorsprong werd afgesloten. Vanaf dat moment gaat het voorspoedig, alle 7 spelers spelen zeer solide en verzorgd basketbal, met name Amerik van Duyvenbode schiet met scherp. Er wordt door ons niet geageerd tegen de scheidsrechters terwijl Pluto dit wel doet, zelfs met twee technische fouten tot gevolg. Wesley Groen neemt ze alle vier succesvol. Mede hierdoor staan we met rust 7 punten voor.
Het derde kwart is weer een ouderwets De Wit-Grasshoppers kwart waarin de voorsprong nog verder wordt uitgebouwd naar 12 punten. De 7 van De Wit-Grasshoppers raken in het 4e kwart al wel een beetje vermoeid en moeten oppassen met hun foutenlast. Op dat moment gaat Pluto er vol voor door middel van een full court press en daarna direct een fout maken om de klok te stoppen. Dit doen ze uiterst succesvol. Pluto nadert tot op 4 punten. Gelukkig weten wij, net op tijd, op de juiste manier met de press om te gaan. Pluto blijft doorgaan met fouten maken met een continue gang naar de vrije worplijn voor De Wit-Grasshoppers als consequentie. Bijna alle vrije worpen worden gemaakt zodat wij toch onverwacht met een knappe zege huiswaarts keren.
+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=

Ook de heren senioren 1 van De Wit-Grasshoppers winnen hun uit wedstrijd tegen Pluto (gelukkig niet op!). Met een geblesseerde Jeroen Reitsema en maar 7 man een goede prestatie van de Van Duyn en Van de Geer boys.

Hier alle (bekende) uitslagen van De Wit-Grasshoppers.