Heren 1 speelde afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Arnhem Eagles.
Beide team speelden in de eerste helft slordig en lieten veel toe. Tot de rust ging de wedstrijd gelijk op 41 – 40.

Na rust nam Arnhem een voorsprong van 10 punten, dit kwam omdat de Katwijkse heren niet scherp met de kansen waren. In het vierde kwart kwam heren 1 terug in de wedstrijd door goede verdedigende acties en scores van Wesley en Tim. Een achterstand van 12 punten werd twee minuten voor tijd omgezet in een drie punten voorsprong.

Via één vrije gescoorde worplijn kwam Arnhem terug op 66 – 68. Doordat we de laatste aanval niet goed uitspeelde, pakte Arnhem de laatste kans met een noodschot aan de rand van de driepuntslijn Dit schot viel in de laatste seconden van de wedstrijd precies raak, waardoor de thuisploeg alsnog met de winst 69 – 68 vandoor gingen.

Dit is een gemiste kans om aansluiting te houden bij de top vier, zeker ook omdat concurrentie punten verspeelde.

Door de voorjaarsvakantie zijn er voor heren1 de komende twee weken geen wedstrijden gepland.

De Wit-Grasshoppers heren 1 speelt op zaterdag 8 maart om 21.00 uur in sporthal Cleijn Duin de eerst volgende wedstrijd tegen UBALL uit Utrecht.