Zaterdag 17 januari was dan de eerste thuiswedstrijd in 2015 voor JU18-1 met als tegenstander Akrides uit Velzen (IJmuiden). Akrides is een ploeg dat het veel teams erg lastig heeft gemaakt en ook wij hadden veel moeite bij de uitwedstrijd. Met veel vertrouwen door de vorige wedstrijd tegen Almere uit, waar we met 8punten van verloren, gingen we met een goed gevoel aan de wedstrijd beginnen. Rob wilde veel energie zien net als tegen Almere en dat we nu goed laag zaten te verdedigen.

Het 1ste kwart begonnen we met: Bauke, Luke, Maurits, Nick en Pieter.

We komen goed uit de startblokken met Bauke en Pieter die de stand na 2minuten op een 5-0 voorsprong zetten. Luke die goed zat te verdedigen, zorgt met zijn score dat Akrides na 3 minuten spelen in een time out vlucht, stand 7-0. Akrides scoort zijn eerste punt in de 4de minuut, maar Ruben antwoord met een goede actie wat de stand op 9-1 brengt. Na Luke’s rake vrije worp begon Akrides het netje nu wel te vinden en komt langzaam weer dichterbij met 10-4. Ruben en Mark zorgde ervoor dat we na 7minuten op een stand van 14-4 komen, maar Akrides komt toch dichterbij door een score + bonus, stand 14-7. Bauke en Maurits zorgen samen nog voor 20punten aan onze kant en Akrides sluit het af met 2 rake vrije worpen 20-9.

Het 2de kwart begonnen: Bauke, Maurits, Nick, Jelle en Mark.

Mark opent de score en niet veel later zorgen Maurits en Bauke dat de stand na 3minuten op 26-9 staat. Akrides kwam al snel met 6punten door onze verdediging heen maar Luke zorgt ervoor dat we na 5minuten op 28-15 staan. Door goede acties van Jelle en Bauke komen er 5punten bij. Akrides dat 1 vrije worp benut, brengt de stand na 8minuten op 33-16. Nick liet zich niet kennen en zorgde zelf voor 35-16. Akrides snoepte nog 4punten erbij maar Nick sloot de ruststand af met 37-20.

In de rust waren de coaches Rob en onze enige echte IPad/ fysio/ assistent-trainer Arend-Jan die er eindelijk na 2 wedstrijden afwezigheid weer bij was, tevreden over ons spel en tempo en nou is de vraag: hoe komen we de kleedkamer uit?

De 3de kwart begonnen we weer met: Bauke, Luke, Nick, Maurits en Pieter.

Maurits maakt de eerste score na 2minuten spelen. Bauke zorgt er met zijn score voor dat Akrides de time out in gaat na 3 minuten spelen en een stand van 41-20. Akrides komt heel goed de time out uit door na 5minuten op een 41-24 te staan. We raken de controle volledig kwijt en Akrides ziet dat ook. We spelen nu niet meer samen als de eerste helft en daardoor komt Akrides na 6minuten op een 41-28. Rob neemt snel een time out en wilt dat we rustig blijven en gewoon weer gaan samen spelen. Mark zorgt dan eindelijk weer voor een score aan onze kant maar Akrides gaat goed door en met 3punten erbij komt de stand op 43-31. Pieter weet dat nog het netje te vinden maar onze verdediging is op dat moment zo lek als een mandje. Maurits maakt dan nog een score maar Akrides maakt het Kwart af met 10punten verschil: 47-37.

Het laatste en beslissende kwart begonnen we met: Arwin, Bauke, Luke, Ruben en Mark.

Arwin en Bauke zorgen voor een stand van 51-39 na 2minuten spelen. Akrides wil aansluiten maar Mark geeft ze geen kans om iets in te lopen en zo staan we na 3minuten op 53-41. Dan gaat het spel op en neer met soms rare beslissingen van de scheidsrechter waar niemand iets van begrijpt. We krijgen pas in de 7de minuut een score van Akrides te zien maar Bauke schiet zijn vrije worpen raak, stand 55-43. Na de time out van Akrides die 1 vrije worp benut zorgen Luke en Nick ervoor dat de stand na 9minuten 61-44 is. Akrides schiet nog een 3punter raak. De laatste score is voor Bauke, eindstand 62-47 in ons voordeel.

Volgende week staat er weer een kraker op het spel. Dan speelt JU18-1 tegen het talenten team van Waterland waar thuis maar met 3punten van gewonnen werd.

Komt u allen kijken in het Indoor centrum Landsmeer om 15:00 uur. Het belooft weer een mooi spektakel te worden!