Zaterdag 15 m-3 speelden de meiden van onder 14-1 een wedstrijd tegen Leiderdorp.
De uitwedstrijd werd na twee keer verlenging met 4 punten gewonnen. De meiden waren erg gespannen voor deze wedstrijd, maar keken er ook naar uit omdat ze center court mochten spelen. Coach Sonja was een weekeindje weg en haar plaats werd ingenomen door haar moeder Anja met Cees als assistent.
Talitha kon niet meedoen aan de wedstrijd omdat ze tijdens de training ernstig geblesseerd raakte aan haar knie. Gelukkig hadden we twee toppers uit onder 12 Jasmijn en Alissa.
Volgens de sheet scoorde Jasmijn het eerste punt van de wedstrijd via een vrije worp! Heel knap, aangezien ze toen nog op de bank zat. Wie de vrije worp wel raakte zou ik niet meer weten. We begonnen verder wat nerveus, lieten ons mannetje te makkelijk lopen en misten veel. Leiderdorp begon wat sterker en zo eindigde het eerste kwart in een 11-13 achterstand. Tijd voor Anja om de meiden op scherp te zetten. In de tweede periode scoorde we snel en kwamen we gelijk te staan. Maar na twee minuten wisten we deze periode nog maar een keer het netje te vinden. Gelukkig ging het bij Leiderdorp ook niet veel beter en gingen we rusten met 17-20 achterstand
Na de rust begonnen we met twee vrije worpen die helaas allebei mis gingen. We begonnen feller te spelen, wisten elkaar goed te vinden en verdedigen ging beter. Maar Leiderdorp wist niet van opgeven en wist ook deze periode net wat meer te scoren en zo eindigen we deze periode met een achterstand van 5 punten. 27-32.
En dan de laatste periode. Leiderdorp begon met twee vrije worpen ,maar die werden gemist. De meiden van onder 14 wisten pas na 5 minuten voor het eerst te scoren maar zijn dan wel op dreef. Leiderdorp heeft pas in de 8ste minuut weer een score en wij weten in de 9de minuut de stand gelijk te trekken. De spanning is om te snijden. De meiden op de bank gillen hun longen uit hun lijf om de meiden in het veld aan te moedigen, en de ouders zitten op het puntje van hun bank. En dan de allerlaatste minuut. Leiderdorp is in de aanval. Grasshoppers heeft een interceptie. Jacobina krijgt de bal en haar bril vliegt van haar hoofd. Toch weet ze de bal nog naar Britt te passen. Nog drie seconde, Britt passed de bal naar Mathilde en iedereen houdt z’n adem in. Met nog twee seconde schiet ze de bal keurig in het netje. De zaal explodeert, het eindsignaal klinkt. 36-34. Gewonnen!!
Punten volgens de sheet: Jasmijn 3 Jacobina 9 Alissa 1 Britt v D 12 Marieke 9 Mathilde 2

En dan afgelopen vrijdagavond de wedstrijd tegen DAS.
We speelden al eerder thuis tegen DAS en toen verloren we de wedstrijd met 1 punt. Tijd voor de meiden van onder 14-1 om wat recht te zetten. Omdat coach Sonja op vrijdagavond zelf moet trainen was Cees de invalcoach. Er waren lekker veel ouders meegereisd dus er was voldoende publiek om de meiden aan te moedigen. Talitha is nog geblesseerd en daarom doet Julia uit onder 14-2 mee evenals Jasmijn en Alissa uit onder 12.
Om 19:15 begint de wedstrijd en Marieke opent de score, ook krijgt ze nog een bonus maar die wordt gemist. Maar de volgende score komt weer op haar naam. We zijn erg fel, spelen in een hoog tempo en komen op een 0-10 voorsprong. Pas in de laatste minuut weet DAS te scoren en eindigt de eerste periode in een 2-10 voorsprong. Na deze goede eerste periode raken de meiden hun concentratie een beetje kwijt. Het ging wel erg makkelijk, maar DAS is een goed team en vecht zich terug in de wedstrijd. Grasshoppers is de weg een beetje kwijt en weet deze periode oa door een mooi schotje van Lisa maar 2x te scoren. Zo gaan we aan de rust in met een 8-14 voorsprong.
Na de rust komt er een hele sterke derde periode. Britt v D opent met 6 punten op rij. Jasmijn en Alissa weten wel hoe ze een balletje af moeten pakken en duiken op de bal als dat nodig is. Met het bal bal bal geroep van Puck en Britt K houden ze hun tegenstander op afstand. Jacobina pakt wat rebounds en pakt een paar scores. Mathilde heeft een mooie interceptie en score en Elles maakt de laatste punt van deze periode. Ook al scoort DAS deze periode ook meer dan de andere, we houden ze flink achter ons. Stand na de derde periode 16-30. En zo gan we met een royale voorsprong de 4de periode in. DAs opent de score maar Grasshoppers komt met een antwoord. Ondanks het goede verdedigen van Julia mag DAS 8x naar de veije worpwn lijn maar weten maar 1x raak te schieten. Bij Grasshoppers wordt er lekker doorgewisseld en kan iedereen z’n speelminuten pakken. Alleen is het vuur er een beetje uit. Deze periode weten we ook slecht twee keer te scoren maar dat maakt allemaal niet meer uit. Hadden we thuis met 1 punt verloren hier gingen we weg met een ruime winst!! Eindstand 23-34 Zo staan we met nog twee wedstrijden te gaan op een gedeelde eerste plek. Zaterdag spelen de meiden van onder 14-1 om 12 uur tegen Waddinxveen Flyers, dus kom ze allemaal aanmoedigen.

Punten volgens de sheet: Elles 4 Jacobina 6 Lisa 2 Mathilde 2 Marieke 8 Britt v D 10 Puck 2