Het is het team van Wouter Hoogeveen niet gelukt om ook de derde wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. De verwachting was dat we vandaag aan de bak mochten. Naast dat Lokomotief tot één van de beste ploegen uit de competitie hoort is het spelen in een te kleine zaal met slechte kwaliteit baskets en publiek dat zowat op je schoot zit verre van ideaal.

Beide ploegen begonnen erg rommelig aan de wedstrijd. Geen van beide ploegen was in staat om een gaatje te slaan. Ilja viel al na 25 seconde uit met een enkelblessure. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe erg het is. Wat ook wel kenmerkend was, is dat Grasshoppers het in dit kwart voor elkaar krijgt maar 3 normale veldscores te maken. Verder sprokkelt het de punten uit vrije worpen bij elkaar. Stand na eerste kwart: 12-11

Het tweede kwart was duidelijk voor Lokomotief. Wij waren erg slordig met de bal wat leidde tot makkelijke scores van de tegenstander. Ook in de rebound moesten we het afleggen waar Lokomotief veel tweede en soms wel derde kansen uit kreeg. Wij kregen de bal maar niet door het netje. We scoren dit kwart slechts 7 punten, een aantal wat ver onder ons gemiddelde ligt. Ruststand: 29-18

In de rust werd aangegeven dat er nog niks aan de hand was, maar dat er wel wat dingen moesten veranderen. Een verandering in het gameplan moest daar voor zorgen. Het team begon het derde kwart ook weer niet scherp genoeg. Lokomotief loopt uit naar een verschil van 18 punten. Toch herpakken we ons met een paar makkelijke inside scores, waardoor het verschil beperkt bleef. Stand aan derde kwart: 42-30

Het laatste kwart kwamen we scorend dan eindelijk los. Lokomotief scoorden echter evenveel wat er niet voor zorgde dat we dichterbij kwamen. Het was echt stuivertje wisselen. Even kwamen we nog terug tot 8 punten, maar dit kon helaas niet worden doorgedrukt. Eindstand: 62-40

Reactie coach Wouter: Ik heb de hele wedstrijd het idee gehad dat er veel meer in heeft gezeten, dat kan de ploeg zichzelf wel aanrekenen. We schieten nog geen 30% van het veld, een percentage wat in alle vorige wedstrijden vele malen hoger lag. Wel hebben we nu de moeilijkste uitwedstrijd van het seizoen achter de rug. Het is helemaal geen schande om hier te verliezen, wel op de manier waarop. Slecht spelen en máár met 12 punten verliezen geeft ook wel weer perspectief.

Topscorers: Alissa 8 (9 rebounds, 5 steals), Anouk 8, Simone 8, Moniek 7 (11 rebounds), Jacobina 7, Marieke 6 (10 rebounds), Yara 6, Brit 0, Ilja 0