Na de verloren uitwedstrijd tegen Leiden vorige week zaterdag (weet u ook gelijk de reden voor het ontbreken van het verslag…haha) hadden de toppers van MU14-2 tegen Leiderdorp wat recht te zetten. En ik zal u alvast verklappen, dat hebben ze gedaan! 🙂

De wedstrijd werd begonnen met Manon, Tessa, Britt, Jasmin en Febe. Jasmin zet de tafelaars als eerste aan het werk door middel van een mooie lay-up. Er wordt zelf nog een fout op haar gemaakt alleen gaat de bonus er helaas niet in. De eerst minuten van de wedstrijd zijn rommelig en BV Leiderdorp neemt brutaal een voorsprong na 3 minuten, minimaal maar toch, het staat 2 tegen 4. Na wat wissels aan de kant van De Wit-Grasshoppers begint het beter te draaien en na scores van Leah (lekkere schotjes) en Julia (drive inside) sluiten we dit kwart toch nog winnend af met een periodestand van 12-9.

Opdracht voor het tweede kwart is om de voorsprong verder uit te bouwen, en dat lieten de meiden zich geen tweede keer zeggen! Na 5 minuten spelen staat het 27-11 en hebben verschillende speelsters de basket al weten te vinden. Jasmin, Leah en Julia nemen de meeste scores voor hun rekening maar ook Tessa, die per wedstrijd beter en feller wordt, begint zich met het scoren te bemoeien, toppertje! Carin doet ook lekker mee met mooie acties naar het bord, ze had alleen wat
pech want de bal wilde er deze wedstrijd helaas niet in. Leiderdorp kan de resterende minuten wel wat terug doen omdat de meiden het verdedigend niet helemaal dicht houden, ook lijkt het alsof er
aanvallend een welbekende ‘deksel op de ring zit’ waardoor we 4 minuten lang niet meer het netje weten te vinden. Maar spannend wordt het dit kwart niet meer. We gaan rustig aan de koffie met een
ruststand van 27-15. Geen vuiltje aan de lucht dus.

De 3e periode wordt er niet veel gescoord door onze meiden. Het lijkt alsof iemand stiekem de deksel heeft verplaatst in de rust naar de andere basket, want we weten de basket maar 5x te vinden dit kwart. Manon is een van de weinige die wel laat zien hoe het moet en scoort twee keer. Britt en Febe volgen dit voorbeeld en doen dit later allebei nog één keertje na, 35-17 is de stand na 7 minuten ballen. Omdat Leiderdorp het ook moeilijk lijkt te vinden om te scoren staat er na 30 minuten een toch wel riante voorsprong op het scorebord, 37-17. Onze bikkel Emma, die vorige week hard op haar knie viel, deed ondanks de pijn dit kwart toch nog even een paar minuutjes mee.

En dan nog de laatste periode, na twee scores van Britt is het ook Fleur die scoort. Verdedigend ziet het er nu beter uit alleen gebruiken we nog teveel onze handen bij het afstoppen van de
tegenstander. Vooral Fleur moet oppassen als zij in de 6e minuut haar 3e fout maakt. Onze pitbull Jasmijn is dit kwart een ware plaag voor de tegenstander en haar harde werken wordt beloond, want na een mooie steal kan ook zij 2 punten op haar naam zetten. Fleur maakt even later wel haar 4e persoonlijke fout maar dit deed zij vast expres om Nieke nog wat minuten te geven..;) Nieke weet daar vervolgens wel raad mee want zij bepaald met haar bekende schotje de eindstand op 51-19.

Roos was na de wedstrijd tevreden over het spel van de meiden, er zijn natuurlijk altijd verbeterpuntjes maar daar gaan we deze week op de training weer mee aan de slag. De wedstrijd is als team gewonnen en iedereen heeft haar steentje bijgedragen in deze overwinning. Volgende week spelen deze toppers om 14:30 in Voorhout. Het belooft een spannende pot te worden dus het team verwacht veel publiek om ons naar de overwinning te schreeuwen! En zeg nou zelf, voor de afstand