De meiden van MU12 van STOL-Grasshoppers moesten het in de finale opnemen tegen het bolwerkteam van Crackerjacks. In dit team speelden de beste meisjes van de basketbalverenigingen Shooters, Red Stars, Sparta en Crackerjacks. Omdat zij niet als team in de competitie gespeeld hebben, was er weinig bekend over dit team. De meiden waren dan ook wel wat zenuwachtig omdat zij niet wisten wat ze te wachten stond. Ondanks het vroege tijdstip van vertrek (07.30 uur) was de start goed. Door sterk samenspel meteen een aantal intercepties waaruit scores volgden. Er werd hard gewerkt in de verdediging waardoor Crackerjacks pas in de zevende minuut de eerste score aantekende. Voor ons stonden er toen al 25 punten op het scorebord. De eindstand van de 1e periode 34 – 5. Door de coaches werd er flink doorgewisseld. Alle speelsters konden hun minuten maken. Toch verslapten we iets in de tweede periode maar bij rust toch een riante voorsprong, ruststand 56 – 17.

In de kleedkamer werd door de coaches verteld dat er in de verdediging geen vrije lay ups meer weggeven mochten worden, er moest dus hard gesprint worden. In de aanval goed blijven samenspelen en niet verslappen, blijven werken. De meiden gingen er na rust hard tegenaan, blocks, intercepties, goed voetenwerk en mooie passes zorgden ervoor dat de voorsprong verder uitgebouwd kon worden in het derde kwart naar 81 – 23. Op naar de 100. En ja, dat is ook nog gelukt. Ilse, Rosalie, Moniek, Anouk, Lysanne, Eline, Simone, Annette, Karlijn, Ilja, Britt en Marieke speelden een TOPFINALE. Eindstand 108 – 36.

Kampioenen van Rayon West !!!!!!!!!!!!! en nu op naar het Nederlands Kampioenschap U12 in Wijchen op 28 mei en 11 juni.