Na de laatste vier competitiewedstrijden te hebben verloren staat de ontmoeting tegen Den Helder op het programma. Ook voor aanvang van deze wedstrijd wordt 1 minuut stilte in acht genomen ter herdenking van de omgekomen voetbalgrensrechter.
Voor veel publiek weet Dames 1 in een attractieve wedstrijd verdiend te winnen van de concurrent en weet zich te plaatsen voor de Final 4.

Het begint aan beide kanten met veel slordigheden en misverstanden. Beide teams geven veel druk op de bal en proberen in een hoog tempo aan te vallen, maar lopen zichzelf daarbij meermalen voorbij. Na 5 minuten neemt De Wit-Grasshoppers de eerste kleine voorsprong na een driepunter van Ingrid 9-4, maar 2 minuten later is de stand weer in evenwicht 11-11.
In de laatste minuten schiet De Wit-Grasshoppers met scherp van achter de driepuntslijn. Nathalie en Rianne (2x) zijn trefzeker, maar de verdediging is niet alert genoeg waardoor Den Helder snelle tegenscores kan maken. Stand na de 1e periode 22-17.
In de 2e periode begint De Wit-Grasshoppers slap. Er zijn een aantal onnauwkeurigheden en na 2 minuten is de stand gelijk 22-22. Na de driepunter van Deborah verandert het spelbeeld. De verdediging wordt aangescherpt en er volgt een periode waarin Den Helder totaal geen kans ziet om een goed schot te nemen. Ondanks een time out ziet hun coach dat De Wit- Grasshoppers flink uitloopt. Er zijn veel intercepties en met mooie aanvallen wordt telkens de vrije speelster gevonden. Nathalie (2x) en Rianne blijven raak schieten van achter de driepuntslijn. Na een 18-0 run wordt het 40-22. Wanneer er even wat gas wordt teruggenomen, kan Den Helder het verschil net voor de pauze wel wat terugbrengen. Met 44-31 gaan we rusten.
De eerste minuten na de pauze zijn er 2 scores van Ingrid ( waarvan de 2e na een prachtige assist van Eline) en een driepunter van Den Helder. Wanneer Corine met een drive en een driepunter het verschil op 55-38 brengt, lijkt Den Helder rijp voor de slacht. Een time out heeft resultaat. Den Helder schakelt over op een press over het hele veld en krijgt meer mogelijkheden doordat De Wit-Grasshoppers vergeet te rebounden en ook in korte tijd 4x de bal weggooit. Gelukkig wordt er door Den Helder niet optimaal van geprofiteerd, waardoor er nog een mooie voorsprong op het bord staat aan het eind van deze periode 62-47.
In de 4e periode lijkt De Wit- Grasshoppers de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen. Het verschil blijft gehandhaafd vooral door de scores (3x) onder het bord van Marloes. Halverwege bij een stand van 70-56 lijkt er niets aan de hand. Toch wordt het nog even benauwd. Na een paar keer balverlies kan Den Helder terugkomen tot 76-68 met nog 2 minuten op de klok. Met een mooie actie zorgt Ingrid voor de definitieve beslissing. Den Helder probeert het nog wel in de laatste minuten door fouten te maken, maar Corine toont zich erg zeker van achter de vrije worplijn. Het eindsignaal klinkt bij 86-72.

Scores: Deborah 5,Fleur 0,Kinou 0,Corine 24,Nathalie 19,Rianne 11,Ingrid 13,Birgitte 2,Eline 4,Marloes 8, Sonja geblesseerd.

Aanstaande zaterdag speelt Dames 1 de laatste wedstrijd van de eerste speelronde thuis tegen Lekdetec.nl. Aanvang van de wedstrijd is 20.15uur.