Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen woensdag in een volle sporthal Cleijn Duin de tweede finalewedstrijd tegen Topkip Lions in winst weten om te zetten. Aan de basis van de overwinning lag een prima teamverdediging die de gasten op 55 punten hield. Dankzij deze zege komt de ploeg van Axel Gouw en Renate Sluijs op een 2-0 voorsprong en daarmee op matchpoint in de best-of-5 serie.

De eerste 2 scores zijn voor Grasshoppers maar de Lions antwoorden en pakken de leiding over. Na 9-12 halverwege zorgen scores van met name Karin Kuijt en Alissa van der Plas voor een kleine Katwijkse voorsprong aan het eind van de eerste periode (23-16).

Topkip Lions verkleint in het tweede kwart aanvankelijk de achterstand (32-28) maar een 9-0 run en Lotte van Kruistum die zich aanvallend laat gelden bezorgen Sportiff Grasshoppers een grotere voorsprong. Ruststand 41-29.

Ook na de pauze kan Grasshoppers verder weglopen. Na een in eerste instantie gelijk opgaand scoreverloop brengt een 12-0 run het verschil op 25 punten bij aanvang van het laatste kwart (66-41).

Driepunters van Rosalie Aandewiel, Sonja Kuijt en Angela van der Pol gooien vervolgens de wedstrijd in het slot. Na 78-48 halverwege klinkt bij 84-55 het laatste fluitsignaal.

Periodestanden: 23-16; 18-13; 25-12; 18-14.

Scores: Lotte van Kruistum 18 (7 reb), Alissa van der Plas 11, Karin Kuijt 11, Fleur Kuijt 9 (7 reb), Sonja Kuijt 9, Liselot Kulk 7, Ilse Kuijt 7 (3 blks), Angela van de Pol 5, Mia Hordijk 4, Rosalie Aandewiel 3, Sofie Kuijt.

Coach Axel Gouw zag zijn team met veel zelfvertrouwen spelen: “Het was mooi om te zien dat ze volledig gefocust en onverzettelijk waren. In de defense gaven we geen ruimte weg en van daaruit ons spel konden spelen. Zaterdag zal Lions voor eigen publiek voor hun kans vechten en daar zullen we op voorbereid moeten zijn.”

Zaterdag 25 mei is de derde wedstrijd in de serie in het Indoor Centrum te Landsmeer. Aanvang 19.30 uur.