Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie Topkip Lions op overtuigende manier gewonnen en verstevigde daarmee de huidige koppositie.

Na een aftastend begin pakt de ploeg van Axel Gouw en Renate Sluijs een ruime voorsprong maar weet de thuisploeg zich te herstellen en aan het eind van de  eerste periode weer aan te sluiten. Na 4-15 door vooral Ilse Kuijt en de uiteindelijke topscorer Karin Kuijt zorgt een run van Topkip voor de Landsmeerse aansluiting (18-23).

Ook het tweede kwart zien de meegereisde supporters de voorsprong van Sportiff Grasshoppers groter worden. Na een prima start zet Lotte van Kruistum met een fraaie score 23-32 halverwege op de teller en besluit Liselotte Kulk met 2 punten namens de Katwijksen de eerste helft. Ruststand 34-47.

Al snel na rust laten de gasten er geen gras overgroeien en kan Grasshoppers verder uitlopen. Een 8-0 run en twee achtereenvolgende scores van Alissa van der Plas brengen het verschil naar 23 punten aan het einde van het derde kwart (46-69).

De spanning is daarmee uit de wedstrijd en na een gelijk opgaand vierde kwart gaan de dik verdiende punten terug naar Katwijk. Eindstand 67-93.

Periodestanden: 18-23, 16-24, 12-22, 21-24.

Scores: Karin Kuijt 28, Ilse Kuijt 19 (+5 ass, +4 stls), Lotte van Kruistum 14 (+ 8 reb), Liselotte Kulk 10 (+8 reb), Fleur Kuijt 8, Alissa v.d. Plas 6 (+11 reb), Angela van der Pol 5, Sofie Kuijt 2, Rosalie Aandewiel 1, Yara Paulides.

Coach Axel Gouw keek tevreden terug op de wedstijd: “Dat we vooral ons eigen spel op het veld zetten tegen zo’n goede tegenstander is geweldig.”

De volgende wedstrijd is uit tegen Startportaal Binnenland. De wedstrijd in De Driesprong te Barendrecht begint om 20.00 uur.