Sportiff Grasshoppers heeft na een klinkende overwinning op Triple Threat een plek in de finale van de Woman´s Basketball League bereikt. In de best of 5 serie werd al 2 maal gewonnen. In Haarlem werd het afgelopen dinsdag 46-75 voor het team van Gouw/Sluijs.

De eerste voorsprong is voor Grasshoppers maar de thuisclub antwoordt met een 8-0 run. Na 10-7 halverwege in Haarlems voordeel gaat de 1e periode toch naar Sportiff (17-18).

Ook het 2e kwart gaat naar Sportiff Grasshoppers dat Triple Threat in deze periode onder de 10 punten houdt en de voorsprong mede door 4 driepunters kan vergroten. Via 22-28 wordt met een stand van 26-40 op het scorebord de kleedkamers opgezocht.

Een 8-0 run vlak na rust, doet Triple Threat in een time-out vluchten. Daarna volgt een rommelige fase met scores over en weer. Stand na 30 minuten 36-60.

In het vierde kwart komt de Katwijkse zege niet meer in gevaar. Met een verschil van bijna 30 punten gaat de overwinning naar Sportiff Grasshoppers en daarmee ook een plek in de finale. Eindstand 46-75.

Periode standen: 17-18, 9-22, 10-20, 10-15

Scores: Karin Kuijt 15 (5 ass.), Ilse Kuijt 15, Liselot Kulk 10, Lotte van Kruistum 9, Mia Hordijk 8, Sonja Kuijt 6, Angela van de Pol 4, Rosalie Aandewiel 3, Fleur Kuijt 3 (5 st), Alissa van der Plas 2 (8 reb).

Coach Axel Gouw zag zijn team verdedigend goed staan en hard werken: “Dan kunnen we na het eerste kwart waar Triple Threat nog volop meedeed, op de bank redelijk rustig wachten op onze aanvallende spurt. De bank bracht de eerste helft de intensiteit omhoog door o.a. Mia Hordijk en Angela van de Pol. Het is mooi om te zien dat dan iedereen haar rol pakt en met elkaar een team vormt dat elkaar versterkt.”

De finalereeks (best of five) start met twee thuiswedstrijden, te beginnen op zaterdag 18 mei om (waarschijnlijk) 18.30 uur in sporthal Cleijn Duin. De tegenstander komt uit de tweestrijd in de andere halve finale tussen Topkip Lions en Jolly Jumpers, waar nog niets is beslist. Dat is zaterdag a.s. of eventueel pas woensdag 15 mei bekend.