Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag in een volle sporthal Cleijn Duin ook de 2e wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel tegen Triple Threat op overtuigende manier gewonnen. De ploeg van Axel Gouw en Renate Sluijs komt door deze zege op een 2-0 voorsprong en heeft nog 1 overwinning nodig om deze best-of-5 serie te winnen.

De thuisclub kent een flitsende start en scores van met name Karin Kuijt zetten halverwege het kwart 13-3 op de teller. Het duurt even plus een time out voor het Haarlemse antwoord volgt maar die kan niet voorkomen dat Sportiff Grasshoppers de eerste periode winnend afsluit (19-13).

Het tweede kwart kan Grasshoppers verder uitlopen. Na 34-22 door scores van met name Angela van der Pol, Alissa van der Plas en Lotte van Kruistum en ondanks dat Triple Threat in eerste instantie nog wel terugkomt (36-28), bezorgen rake schoten van de excellerende Ilse Kuijt Sportiff Grasshoppers een ruime voorsprong van 14 punten halverwege de wedstrijd. Ruststand 44-30.

Aanvankelijk is het scoreverloop in het derde kwart gelijk opgaand maar als Grasshoppers het gaspedaal indrukt, loopt het verschil al snel verder op. Na 53-40 halverwege zorgen driepunters van Fleur Kuijt er mede voor dat aan het einde van dit productieve kwart het verschil is opgelopen naar bijna 30 punten (74-46). De laatste periode laat een zelfde spelbeeld zien. Sportiff Grasshoppers kan verder uitlopen, Fleur Kuijt schiet de 100 op het bord.

En na het laatste fluitsignaal wordt de verdiende overwinning gevierd. Eindstand 100-60.

Periodestanden: 19-13; 25-17; 30-18; 26-12.

Scores: Karin Kuijt 21 (+10 ass), Lotte van Kruistum 18 (+9 reb), Ilse Kuijt 17 (+11 reb, +8 ass), Fleur Kuijt 11 (+7 ass), Angela van der Pol 10, Alissa van der Plas 8 (+7 reb), Liselot Kulk 5, Sonja Kuijt 4, Rosalie Aandewiel 3, Sofie Kuijt 3, Mia Hordijk.

Coach Axel Gouw zag dat zijn team goed uitgebalanceerd was: “We vertoonden weinig zwaktes. Ze weten weer op het juiste moment te pieken. Maar dat is ook de bedoeling”, zo voegt hij er lachend aan toe. En verder serieus: “Als we maar scherp blijven en focus houden want elke wedstrijd moeten we er weer staan.”

De derde wedstrijd in deze best of five serie is dinsdagavond om 20.00 uur in de Spaarnehal te Haarlem.

Wedstrijdfoto’s Wim Kulk

Op de foto Angela van de Pol die in korte tijd voor veel energie zorgde binnen de lijnen. Foto Wim Kulk

Na afloop van de wedstrijd sprak Jaap Kloos met Angela van de Kool van Sportiff Grasshoppers en Lois Vrolijk van BC Triple ThreaT.