Sportiff Grasshoppers heeft de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel in winst weten om te zetten. De thuiswedstrijd tegen het Haarlemse Triple Threat ging met 76-45 naar de ploeg van Axel Gouw en Renate Sluijs. Door dit resultaat is de stand 1-0 in de best-of-5 serie.

Het begin van de wedstrijd is voor Sportiff Grasshoppers dat al snel wat afstand neemt onder andere door rake driepunters van Ilse Kuijt (10-2). Daarna houden de beide teams elkaar lange tijd van scoren af en eindigt de 1e periode met 12-6 stand op het scorebord.

In het 2e kwart wordt het netje aan beide kanten iets meer gevonden. De eerste scores zijn voor Triple Threat maar Grasshoppers antwoordt via de aanvallende impulsen van Liselot Kulk en Alissa van der Plas en kan langzaam maar zeker verder weglopen. Ruststand 31-20.

Het scoreverloop na de pauze is aanvankelijk gelijk opgaand maar als de verre schoten gaan vallen kan Sportiff Grasshoppers de voorsprong verder vergroten. Na driepunters van Karin en Fleur Kuijt zet Rosalie Aandewiel met een mooie drive 49-28 op de teller en dat verschil blijft zo tot aan het eind van dit kwart (54-33).

De laatste periode laat een zelfde spelbeeld zien. Twee scores op rij van Mia Hordijk gevolgd door een 16-0 run voordat Triple Threat wat terugdoet doen de voorsprong verder oplopen. Via 72-34 halverwege het laatste kwart eindigt de wedstrijd met een 76-45 stand op het scorebord.

Periodes: 12-6; 19-14; 23-13; 22-12.

Scores: Karin Kuijt 14 (+5 ass), Liselot Kulk 14 (+11 reb), Ilse Kuijt 14, Fleur Kuijt 12 (+ 6 ass), Alissa van der Plas 9 (+16 reb), Mia Hordijk 6, Lotte van Kruistum 5, Rosalie Aandewiel 2, Sonja Kuijt, Angela van der Pol, Sofie Kuijt.

Coach Axel Gouw zag dat het verschil vooral in de tweede helft werd gemaakt omdat er meer dynamiek in het spel was: “We kregen meer ruimte omdat we heel gedisciplineerd stonden te verdedigen. En je ziet het plezier er van afspatten. Ik vind dat mooi om te zien.”

Aanstaande zaterdag 4 mei staat de tweede wedstrijd van de ½ finale play-offs op de agenda. Deze wedstrijd zal ook in Katwijk gespeeld worden en begint om 16.30.