Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de tweede uitwedstrijd op rij, tegen Tripel Threat in winst weten om te zetten. Na een gelijk opgaand scoreverloop in het grootste deel van de wedstrijd kon de ploeg van Renate Sluijs pas in het laatste kwart afstand nemen en de uiteindelijke moeizame zege mee naar huis nemen. Als enige ploeg in de Eredivisie bleef daarmee de ongeslagen status in tact.

De eerste voorsprong is voor Sportiff Grasshoppers maar de thuisploeg neemt de leiding over met name door een aantal rake driepunters en ondanks dat het Katwijkse vizier in de beginfase niet op scherp staat, gaat de eerste periode met miniem verschil toch naar Sportiff Grasshoppers (12-13).

Ook het tweede kwart is voor Sportiff Grasshoppers. Via 22-22 bezorgt een driepunter vlak voor tijd Sportiff Grasshoppers 4 punten voorsprong bij het rustsignaal 27-31.

De derde periode geven de ploegen elkaar niets toe zodat de wedstrijd bij aanvang van het laatste kwart nog twee kanten op kan (44-48).

In de eindfase weet Sportiff Grasshoppers het netje beter te vinden dan Tripel Threat en kan daardoor langzaam maar zeker uitlopen en de zege naar zich toetrekken. Eindstand 56-69.

Periodestanden: 12-13; 15-18; 17-17; 12-21.

Scores: Lotte van Kruistum 19; Karin Kuijt 15; Alissa v.d. Plas 8; Sonja Kuijt 6; Rosalie Aandewiel 6; Fleur Kuijt 6; Deborah Vos 5; Ilja Kromhout 4; Mia Hordijk; Yara Paulides.

“Ook dit was weer een lastige wedstrijd”, zegt coach Renate Sluijs in haar reactie. “Verdedigend werkten we hard maar nemen soms de verkeerde beslissingen. We zijn te afwachtend in de aanval en bewegen te weinig. Het harde werken betaalde zich wel uit in het 4e kwart, waardoor we wat gemakkelijker tot scoren komen en de wedstrijd goed uitspelen.”

De volgende wedstrijd van Sportiff Grasshoppers is thuis tegen Martini Sparks op zaterdag 29 oktober om 19.30 uur in sporthal Cleijn Duin. Daaropvolgend eveneens thuis op woensdag 2 november 20.30 uur tegen Startportaal Binnenland.