Klik hier voor de foto’s van Geert Bekker Woensdag 9 maart speelde Solar-systemen Grasshoppers thuis tegen medekoploper Loon Lions. In een wederom goed gevulde sporthal Cleijn Duin zagen de toeschouwers een attractieve wedstrijd gewonnen worden door de ploeg van Rick Driessen en Wouter Star (85-78). Door deze winst staat Solarsystemen Grasshoppers nu alleen aan kop in de dames eredivisie.
Bij Solar-systemen deden Inez van Hulsen, Janine Guijt en Eline Kraaijenoord niet mee door blessures
en ontbrak Noor Driessen vanwege griep, terwijl Jose Verhulsdonck en Fieke Ligthart ontbraken bij
Loon Lions door blessures.

Loon Lions nam aanvankelijk de leiding in de wedstrijd. Na 5-11 halverwege het 1e kwart ging
Katwijkse aanval lopen en – mede door een 10-0 run – werd dit kwart winnend afgesloten (19-16).

In het 2e kwart ging het tempo omhoog en er volgden meer vrije schoten. Solar-systemen kon
uitlopen naar een 33-22 voorsprong en coach McDowel moest tot 2 keer toe een time-out nemen.
Loon Lions kwam hierna nog terug tot 3 punten maar kan niet voorkomen dat Grasshoppers met een
grotere voorsprong gaat rusten (44-35).

Na de rust vergat Grasshoppers door te drukken en langzaam maar zeker kwamen de Lions terug in
de wedstrijd. Met nog 1 minuut te gaan in deze periode was er zelfs een voorsprong voor de
bezoekers uit Landsmeer. De laatste score was voor Grasshoppers waardoor ze met 1 punt
voorsprong de laatste periode ingingen (61-60).

Het 4e kwart pakte Solar-systemen het initiatief terug en kon vanaf 68-68 weer uitlopen. Met nog 3
minuten te gaan staat er een 80-71 voorsprong op het scorebord. Lions was hierna niet meer in staat
om aan te haken en de wedstrijd eindigde bij 85-78.

Scores: Eveline Messemaker 19, Fleur Kuijt 18, Sharon Beld 14 (10 rebounds), Tamlyn de Groot 9, Sonja Kuijt 8, Mia Hordijk 6, Ingrid van der Plas 6 (17 rebounds), Iris Govers 5.

Aanstaande zaterdag speelt Solar-systemen Grasshoppers om 20:15uur een uitwedstrijd tegen