Behalve een slechte afloop werd de wedstrijd naar het eind overschaduwd door een ongelukkige botsing tussen de 2 teamgenoten Judith en Liza. Beiden fel naar de bal voor een onderschepping. Gevolg bezoek voor Judith aan 1e Hulppost voor hechting lip en tandartsbehandeling voor verschoven en losse tand in gebit. Liza nog naar de dokterspost om te laten kijken naar een diepe snee die het gebit van Judith had veroorzaakt.
De einduitslag van de wedstrijd was vervolgens bijzaak: 45-58.

Na een slechte start met 5 gemiste vrije worpen volgt een 8-0 run na de noodzakelijke time out. Met 8-10 is het weer een wedstrijd. Uitboxen is een essentieel onderdeel van het spelletje, maar dat gebeurt onvoldoende en Baros profiteert daarvan. De laatste 4 shots van de lijn zijn voor Dames 3, maar er ligt een plaat op de ring. Na 10 minuten is de stand 13-16.

De achterstand loopt vervolgens in de 2e periode al snel op tot 10 punten. Maar weer komt Dames 3 terug in de wedstrijd als Judith de 21-25 aantekent. Baros profiteert van balverlies bij de Katwijksen en ziet het gat weer groter worden. Dat terugspelen op eigen helft niet wordt geconstateerd en vervolgens een tweede kans wordt weggegeven met buzzerbeater van Baros tot gevolg, kan dat er ook nog wel bij. Ruststand 23-36.

De derde periode gaan beide teams gelijk op. Na 9 minuten is na driepunter Lieke en twee scores op rij van Andrea (die de nog uitgeschakelde Roos verving) de afstand tot 10 punten ingekort. Een marge die nog perspectief biedt. Een aantal keren stevig inkomen bij de aanvallende rebound zonder fluitsignaal, geeft Baros toch nog meer scores en ruimte bij het ingaan van het laatste kwart: 37-50.

Ondanks twee scores op rij van Liza, lijkt na een driepunter van Baros het slot op de deur gegooid. Na 6 minuten staat er 41-58 op het scorebord. Het plaatje op de ring blijkt de hele wedstrijd de grote spelbreker te zijn. Verdedigend wordt er dan nog altijd fel strijd geleverd. Het blijkt de laatste score te zijn voor Baros in de wedstrijd. Helaas gaat het dan even later vreselijk mis omdat – goed om te zien – de handdoek niet in de ring wordt gegooid en Judith en Liza botsen met de hierboven al beschreven gevolgen. Rianne zorgt met haar score op het eind voor de eindstand: 45-58.

Scores: Esther 1, Jacoline 7, Judith 6, Gerlinde 1, Andrea 9, Leonie 2, Rianne 3, Lieke 6, Liza 10.

De coach zag er volgens omstanders naar het eind toe al gelaten uit. Wat volgens hem wel kon kloppen. “We zijn een paar keer redelijk terug in de wedstrijd gekomen. Maar het feit dat je achter de feiten aanloopt door tweede kansen weg te geven en de vele turn overs, kost dan zoveel energie dat het gat niet verder wordt gedicht. Aanvallend werd de ring wel aangevallen maar het rendement, zeker vanuit de vervolgens verkregen vrije worpen, was onder de maat. Je verzoent je dan op een gegeven ogenblik met het onvermijdelijke verlies. Maar goed, dat alles valt in het niet na de botsing met voor Judith de meeste consequenties en Liza die er ook niet zonder kleerscheuren vanaf komt. De schrik zat er bij iedereen goed in. Van harte beterschap!”

Zaterdag 5 december a.s. is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegen hoogvlieger LUSV moet Dames 3 aantreden om 13.30 uur in het sportcomplex van de Leidse Universiteit.
In het nieuwe jaar is op vrijdag 15 januari om 21.00 uur Forwodians de tegenstander in sporthal Cleijn Duin. Dat betekent dat alle gepijnigde hamstringen en verschoven tanden weer tijd krijgen om te herstellen.