Archieffoto (Wim Kulk): Jesper Jobse op dreef in Rosmalen.
Zaterdag stond de belangrijke uitwedstrijd tegen The Black Eagles in Rosmalen op het programma. Na de midweekse bekerderby tegen BS Leiden staan in de maand november nog enkele topwedstrijden op het programma. Te beginnen bij The Black Eagles wat een ploeg is om rekening mee te houden. Hadden gewonnen van Lokomotief, Lions en Hoppers en nipt verloren van Groene Uilen en Red Giants. Duidelijk een kandidaat voor de top 4. Aan Katwijkse zijde kon Sjors Bootsman niet bij deze wedstrijd aanwezig zijn en Tim de Jong moest nog rust houden vanwege een achillesblessure.

De wedstrijd startte de eerste minuut slordig voor de gasten met twee turnovers waar The Black Eagles meteen met 4 – 0 voorsprong nam. Wouter Breel opende de score met een inside score en Jesper Jobse zette met de scores door block en prachtige assist van Sjoerd van Vilsteren de stand op 4 – 6. Door een goede verdediging en goed spel met scores van Jesper Jobse, Jaco van Rhijn, Jake Prins en Youri vd Linden liep Grasshoppers in het eerste kwart uit naar 13 – 26.

In het 2e kwart scoorde de thuisploeg meteen uit drie uitspeelde aanvallen 18 – 32. De thuisploeg ging ook zoneverdediging spelen waar Koen Grimbergen samen met Wesley Groen wel raad mee wisten en zette de stand op 25 – 39. Jesper Jobse en Koen Grimbergen maakte een run en zette de 25 – 44 op het scorebord. De laatste minuten van de eerste helft liet men de goede verdediging los en door twee onnodige turnovers greep de thuisploeg meteen de kans en zette de ruststand op 33 – 47.

In het 3e kwart startten de Katwijkers met drie turnovers, waar de mannen uit Rosmalen gretig gebruik van maakte en een 39 – 49 op scorebord plaatste. Coach Reitsema nam gelijk een time out, waarna zich een gelijk opgaande wedstrijd ontspon. Ondanks scores van
van Jesper Jobse, Joey Schelvis en Jake Prins kroop de thuisploeg steeds dichterbij. Dat resulteerde in een krappe voorsprong na drie periodes: 62 – 67.

In het laatste kwart gaat de wedstrijd gelijk van 69 – 74 via een mooi drietje van Joey Schelvis en een inside score van Wouter Breel naar 71 – 79. De thuisploeg grijpt, aangemoedigd door het publiek, de laatste strohalm en blijft ook het netje vinden. In de laatste minuut speelt The Black Eagles door fouten te maken “stop de klok”, waardoor Joey Schelvis en Jepser Jobse de eindstand op 82 – 87 bepalen en een positief resultaat mee naar Katwijk kunnen nemen.

Scores: Jesper Jobse 22 (5 reb), Koen Grimbergen 13 (7 reb), Joey Schelvis 14 (3 steals), Jaco van Rhijn 8 (7 reb), Jake Prins 6, Wouter Breel 6 (5 reb), Youri vd Linden 6 (8 reb), Sjoerd van Vilsteren 5 (7 reb), Glenn Schijf 4, Wesley Groen 3 punten.

Aanstaande zaterdag staat opnieuw een mooi affiche op het programma. De kampioen van afgelopen seizoen Red Giants uit Meppel komt op zaterdag 12 november om 18.00 uur op bezoek in Cleijn Duin. Voor de basketballiefhebbers wordt dat weer smullen als Jesper Jobse tegen zijn oude ploeg mag aantreden.