Alle foto’s hier. In een zeer attractieve wedstrijd houden De Wit-Grasshoppers en Lecdetec elkaar 3 perioden in evenwicht. In de 4e periode lijkt De Wit-Grasshoppers bij 77-69 een beslissende voorsprong te nemen maar in de laatste 4 minuten gaat het toch (weer) mis en lukt het De Wit-Grasshoppers niet om de verdiende overwinning binnen te slepen…

1e periode: Beide teams hebben een goede start. De scores vallen snel achter elkaar. De teams houden elkaar met aantrekkelijk snel aanvalsspel in evenwicht. De Wit-Grasshoppers heeft wel steeds een kleine voorsprong. Met een score van Evelien eindigt deze periode met 22-19.

2e periode: Lecdetec slaat met 2 driepunters een klein gaatje 25-32. Doordat Lecdetec minder schietkansen weggeeft en De Wit-Grasshoppers een aantal vrije worpen mist loopt de achterstand op naar 27-36. De Wit-Grasshoppers komt via 2 driepunters van Fleur iets dichterbij en speelt met mooie aanvallen ook Evelien 2x knap onder de 4 basket vrij. Door een buzzerscore behoudt Lecdetec bij rust een voorsprong van 39-45.

3e periode: Lecdetec  heeft een  betere start dan De Wit-Grasshoppers  maar ze missen  2 open lay-ups. Via Inez , met een score na een steal en daarna een 3 punter, komt De Wit-Grasshoppers bij 47-47 op gelijke hoogte. Ondanks dat er veel rebounds gepakt worden en Evelien weer 2x knap onder het bord vrijgespeeld wordt lukt het De Wit-Grasshoppers niet afstand te nemen. Door slordig balverlies komt de tussenstand op 60-59.

4e periode: De Wit-Grasshoppers blijft met veel energie spelen en zet Lecdetec onder grote druk. De uitblinkende Ingrid  zorgt voor de eerste 2 scores en na de driepunter van Janine  en nogmaals 2 scores van Ingrid en een steal van Inez is het verschil voor het eerst serieus 77-69. Er is nog 4 minuten speeltijd. Lecdetec neemt een time out en vanaf dat moment veranderd het wedstrijdbeeld volledig. De Wit-Grasshoppers neemt te gehaaste schoten en Lecdetec maakt in no time het verschil goed en loopt uit vooral via vrije worpen ( waarvan 2 fouten op driepuntspogingen!) naar 77-79. De Wit-Grasshoppers is geknakt en verliest met 79-83.

Reactie coach Rick: “Prima wedstrijd tot 3 minuten voor het einde. We staan goed te basketballen en komen goed terug in de wedstrijd. Alleen kunnen we niet finishen en slepen de wedstrijd niet binnen. In de beslissende fase weten we niet wat we moeten doen en doen we eigenlijk alles fout. Frustrerend.”

Topscores: Ingrid vd Plas 21pt (+11 reb.), Janine Guijt 19 pt, Evelien Messemaker 12pt (+11 reb.), Fleur Kuijt 11pt.