Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. Foto: Sonja Kuijt na lang blessureleed weer helemaal terug.

Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Keijser Capital Martini Sparks in winst weten om te zetten. De ploeg van Driessen/Mens staat na dit speelweekend nog steeds aan kop met 14 punten uit 8 wedstrijden, gevolgd door Binnenland met 2 en Loon Lions en Lekdetec met 4 verliespunten meer.
Na een stroef begin kon de thuisclub tegen de hardwerkende Groningers aanvankelijk niet echt weglopen. Via 9-5 halverwege en 16-12 zorgen 2 Katwijkse scores op rij voor een gaatje na het eerste kwart (23-15).
In de tweede periode stokt de Groningse aanval mede door een strakkere verdediging aan Katwijkse kant. Solar-systemen Grasshoppers blijft wel het netje vinden en kan de voorsprong via 37-21 verder vergroten. Ruststand 49-23.
De met veel energie spelende Groningse ploeg pakt na rust aanvankelijk het initiatief en ziet de achterstand kleiner worden (56-36). Daarna is het toch weer Solar-systemen Grasshoppers die orde op zaken stelt en deze periode nipt weet te winnen (68-40).
De eerste score in het laatste kwart is voor HSVB maar een 10-0 run brengt Grasshoppers vervolgens naar de grootste voorsprong van de wedstrijd (78-41). Dan zijn er nog 5 minuten te spelen en na wat scores over en weer is de overwinning een feit. Eindstand 84-53.
Periode standen: 23-15; 26-8; 19-17; 16-13.

Scores: Ilse Kuijt 25pt, Noor Driessen 11pt, Mia Hordijk 10pt, Evelien Lutje Schipholt 10pt (+10reb), Sonja Kuijt 9pt, Fleur Kuijt 6pt, Deborah Vos 5pt, Marieke van Schie 5pt, Ingrid vd Plas 2pt, Iris Govers 1pt.

Maandag is nog een bekerwedstrijd tegen Lokomotief in Rijswijk. Aanvang 20.30 uur. Aanstaande zaterdag speelt Dames 1 nog de return uit tegen HSVB.