Klik hier voor de wedstrijdfoto’s van Geert Bekker. Foto: Ook het team van de maand was blij met de winst.

Solar-systemen Grasshoppers speelde afgelopen weekend haar eerste competitie wedstrijd in de “Elite A” poule tegen Dozy Den Helder. Hetzelfde Dozy Den Helder waar vorige week in de halve finale van de Final Four nog van werd verloren. Maar deze keer was het Solar-systemen Grasshoppers welke aan het langste eind trok en bleven de punten in Katwijk. De andere wedstrijd in deze poule werd gespeeld tussen Lekdetec.nl en Renes/Binnenland, welke werd gewonnen door Renes/Binnenland wat resulteert in een gelijke stand van alle vier de ploegen.
(punten van voor de Final Four wordt doorgeteld). Wat maar weer aangeeft hoe klein de verschillen zijn tussen de teams.
Dozy Den Helder heeft vrijwel de gehele wedstrijd voor gestaan. De thuisploeg kwam slechts tweemaal langszij. Maar halverwege een uitstekend laatste kwart was daar de voorsprong voor Solar-systemen Grasshoppers. De laatste 5 minuten waren zeer spannend en zoals al eerder gebleken, zijn de ploegen zeer aan elkaar gewaagd, maar deze keer bleven de punten dus in Katwijk. Na 40 minuten speeltijd stond er een eindstand van 71-68 op het scorebord.

Deze avond werd gestart met het voorstellen van de dames met daarbij de jeugdige speelsters van het team MU12-3 (o.l.v. Mayke v.d. Boon & Laura v Duijn). De meiden hebben de dames luidruchtig aangemoedigd met behulp van trommels en een aanstekend enthousiasme!

Begin van de wedstrijd is wat rommelig. Na een kleine 3 minuten, pakt Gaby Bronson een steal op Noor Driessen en scoort 4-9, waarop Rick Driessen de eerste time out neemt. Kort daarom mag Fleur Kuijt na 12 weken eindelijk weer starten binnen de lijnen. Beide ploegen blijven dicht bij elkaar, na een mooie drive van Mia Hordijk staat het met nog 1:44 op de klok 15-18. Rick Driessen wisselt zijn dames flink door, waardoor alle dames in het eerste kwart al speeltijd achter hun naam hebben staan. In de laatste secondes mag Iris Govers naar de vrijeworplijn, na een fout van Janiek van Veen, welke ze feilloos raakschiet, score is hiermee 17-20 met nog 27 seconden op de klok. De bal vind het netje dit kwart niet meer en eindigt hiermee ook met 17-20 in het voordeel van Dozy Den Helder.

Solar-systemen Grasshoppers start het tweede kwart goed en begint met een score van Fleur Kuijt.
Vervolgens 2 scores van Dozy Den Helder. Maar hierna weer een heel fraaie reverse lay up van Mia Hordijk, mooie assist van Ingrid van der Plas. Volgende aanval die wordt opgezet door Dozy Den Helder wordt gestolen door Tamlyn de Groot en op assist van Mia Hordijk, maakt Tamlyn het zelf af, stand met nog 6:35 te spelen in Q2 is 23-28.
Janiek van Veen loopt hier alweer tegen haar 3e fout aan, maar Solar Systemen weet de vrije worpen niet te benutten. Na een offence rebound van Marieke van Schie valt de bal dan wel in het netje na een fastbreak en score van Noor Driessen. Alleen volgt wederom een makkelijke score aan de andere zijde. Met een ruststand van 30-36 gaan de Dames de kleedkamers in.

Het derde kwart wordt scherp gestart door de Dames van Grasshoppers de eerste score is voor Deborah Vos. Er wordt goed gerebound en na 3 minuten is de stand gelijk, 38-38.
Helaas weten ze Dozy Den Helder niet voorbij te gaan maar blijven ze dit kwart steeds naar een kleine achterstand kijken. Met nog 5 minuten te spelen gaat Britt Zappeij na een eigen aanvallende fout naar de grond en moet hinkelend het veld verlaten (stand is dan 40-48).
Dozy Den Helder staat nu al op 5 teamfouten en Noor Driessen mag naar vrijeworplijn, beide zitten en stand is dus 42-48. Na een score van Dozy Den Helder volgen 2 scherpe driepunters van Iris Govers en Fleur Kuijt en is het weer 48-50. In de laatste minuten wordt het wat hectisch na een fout die op Noor Driessen wordt gemaakt, maar de fout wordt aangerekend aan Marieke van Schie, waarop coach Driessen reageert en een technische fout krijgt. Eindstand dit kwart is 50-55.
De uitblinkster dit kwart is Gaby Bronson die dit kwart voor Dozy Den Helder die dit kwart 14 punten achter haar naam zet.
Het vierde en laatste kwart is dit keer weer voor Solar-systemen Grasshoppers. Er wordt scherp gestart met scores van Ingrid van de Plas en Noor Driessen. Noor krijgt nog een bonus van een fout gemaakt door Lynn Tamis, waarop protest van coach Anna Vicenzetto volgt en ook een technische fout voor de Den Helderse coach. Bonus Noor Driessen zit, extra bonus wordt helaas gemist, maar na uitname zijkant en een mooie aanval volgt wederom een score van Noor Driessen en is de stand met 8 minuten spelen weer gelijk 57-57. Na een vrije worp van Fleur Kuijt is daar weer een korte voorsprong (58-57), maar Dozy Den Helder vecht zich terug naar een 58-62.
Het wordt een zenuwslopend einde waar er steeds “stuivertje” wordt gewisseld qua voorsprong. Met nog 1:37 op de klok moet Janiek van Veen met 5 fouten het veld verlaten, hiermee stond Dozy Den Helder ook op 5 teamfouten. Mia Hordijk schiet beide vrije worpen in het netje en de stand is hiermee 65-63. Hierna geven de Katwijkse dames de voorsprong niet meer weg. Het wordt nog even spannend als Maaike Klein met nog 3 seconden op de klok feilloos een driepunter raakt en de stand 70-68 maakt. Maar Fleur Kuijt mag het afmaken aan de vrije worplijn en maakt de eindstand 71-68.

Scores :
Noor Driessen 16 (+6 reb), Mia Hordijk 13 (+6 reb), Fleur Kuijt 10, Iris Govers 10, Tamlyn de Groot 7, Deborah Vos 7, Ingrid van der Plas 6 (10 reb), Marieke van Schie 2, Alissa van der Plas.
Sharon Beld, Sonja en Ilse Kuijt moesten helaas nog steeds geblesseerd toekijken.

Periode standen : 17-20 ;16-16 ; 17-19; 21-13

Aankomende week speelt Solar-systemen Grasshoppers DS1 twee wedstrijden.
De eerste is op woensdag 31 januari om 20.30 uur thuis in sporthal Cleijn Duin, Katwijk
tegen Keus/Royal Eagles, de kwartfinale voor de beker.
De tweede wedstrijd is zaterdag 3 februari om 19.00 uur uit in Barendrecht tegen Renes/Binnenland.