Archieffoto (Geert Bekker): Sharon Beld topscoorster.

Afgelopen zaterdag was er een rematch van de bekerfinale van twee weken geleden, alleen dit maal werd er in het oosten van het land gespeeld. Twee weken geleden werd Solar-systemen Grasshoppers weggeschoten in een aantrekkelijke wedstrijd, maar dat was deze keer niet het geval. Het team van Rick Driessen was de bovenliggende partij en besloot de wedstrijd in de tweede helft, het werd 67-73. Lekdetec Bemmel had tot dusver alleen in Den Helder punten laten liggen en won verder al haar wedstrijden. Een groot compliment naar de dames uit Katwijk die de koploper haar eerste thuisnederlaag bezorgde van dit seizoen.

Wederom schoten beide teams uit de startblokken en werd er in hoog tempo gespeeld, na 4 minuten was het 10-14 en hadden beide teams samen al 5 driepunters geraakt. Sharon Beld was goed op dreef en noteerde 8 punten dit kwart (17pt totaal). Door een 8-1 run van Bemmel werd het 18-15, maar de laatste 2 minuten waren voor Grasshoppers. Eline Kraaijenoord was dominant aanwezig in de bucket en het team zette een 2-9 run neer, 20-24. Het tweede kwart was voor Lekdetec, Lisanne de Jonge en Jacobine Klerx lieten zich gelden voor de thuisploeg met een 8-0 run in de eerste paar minuten. Solar-systemen Grasshoppers kwam moeilijk tot scoren en was even de organisatie kwijt, waardoor Bemmel met een voorsprong de rust in ging 39-35.

Na rust ging het gelijk op, beide teams scoorden moeizaam en Bemmel wist een klein gaatje in stand te houden. In de laatste 3 minuten zette Grasshoppers een 0-8 run neer en pakte daardoor weer brutaal de voorsprong 48-50. Het was een compleet teameffort van de dames uit Katwijk en het was stil in de Schaapskooi.

In het laatste kwart liep Solar-systemen Grasshoppers langzaam uit en Bemmel bleef moeite houden met scoren. In de 7e minuut bracht een zeer solide Evelien Messmaker met 3 vrije worpen op rij haar ploeg op een 56-64 voorsprong. Lekdetec probeerde nog wat te forceren, maar bleef onder druk ballen missen waardoor ze genoodzaakt waren tot het maken van fouten. Fleur Kuijt bracht Grasshoppers op 60-69 via de vrije worplijn met minder dan een minuut te spelen. Na een fieldgoal van Rowie Jongeling en een driepunter van Jill Bettonvil was de voorsprong nog maar 4 punten, 65-69. Ingrid van der Plas was succesvol vanaf de vrije worplijn, 65-71. Na een time-out scoorde Jacobine Klerx met fout met nog 23 seconden op de klok, alleen wist ze de bonus niet te benutte 67-71. Bemmel bracht Ingrid van der Plas weer op de vrije worplijn en zij verzekerde de overwinning 67-73. Ingrid van de Plas werd met 14 punten en 13 rebounds uitgeroepen tot MVP van de avond.

Sharon Beld 17pt, 5reb; Ingrid van der Plas 14pt, 13reb; Fleur Kuijt 13pt, 3assists; Evelien Messemaker 10pt, Tamlyn de Groot 5pt, 5 reb; Irene Sanchez 5pt, Iris Govers 4pt, 5reb; Noor Driessen 4pt, 3assists; Eline Kraaijenoord 1pt, 4 reb.

Een knappe overwinning van Solar-systemen Grasshoppers op weg naar de play-offs. Komende zaterdag spelen de dames thuis in sporthal Cleijn Duin om 19.30 tegen Binnenland Barendrecht dat nog in strijd is met Den Helder om de 4e en laatste play-off plek.