(Archieffoto Geert Bekker) Noor Driessen kwam met mooie cijfers thuis.

In de laatste wedstrijd van de coronacompetitie was Jolly Jumpers in Tubbergen de tegenstander van Sportiff Grasshoppers. Nog een laatste moment als voorbereiding op de play-offs die dinsdagavond beginnen. Na een goed begin en 11 punten voorsprong met de rust, komt Jolly Jumpers daarna nog helemaal terug maar op het eind wordt de winst zakelijk binnengehaald. Eindstand 64-71.

Het Katwijkse team komt goed uit de startblokken en zet al snel een 3-10 voorsprong op het bord. Na 11-21 is het slotakkoord van de eerste periode voor Jolly Jumpers: 16-21.

In het tweede kwart pakt Sportiff Grasshoppers de draad weer op naar 18-26 en 24-35. Een vaker voorkomende driepunter van Noor Driessen brengt de stand op 26-38. Liselot Kulk bepaalt de ruststand op 34-45.

De eerste score na rust is nog voor het team van Axel Gouw maar dan gooit Jolly Jumpers zand in de scoringsmotor van Sportiff Grasshoppers. Via 43-50 wordt het in de laatste minuut van het derde kwart zelfs gelijk: 52-52. Noor Driessen zorgt ervoor dat de Katwijkers de vierde periode met een voorsprong kunnen beginnen (52-54).

Twee scores op rij van Ilse Kuijt gevolgd door de punten van Alissa van der Plas en Marieke van Schie geven weer lucht en het gat is daarmee gelijk 10 punten. Jolly Jumpers probeert nog aan te haken en brengt de achterstand terug tot een overbrugbare 63-66. Sportiff Grasshoppers houdt echter de controle en in de eindfase komt de overwinning niet meer in gevaar (64-71).

Scores: Ilse Kuijt 17(5 blk), Noor Driessen 16 (7 ass, 7 steals), Liselot Kulk 9, Deborah Vos 9, Alissa vd Plas 7, Marieke van Schie 6, Iris Govers 3, Sonja Kuijt 2, Tamlyn de Groot 2.

Reactie Axel Gouw: “We vonden het niet zo spannend als op het scorebord hoor. Het was voor het ritme een goede pot. Belangrijk om te rennen en hard te werken en vooral doen. Op het eind meer controle wat voor de play-offs een belangrijke combinatie zal zijn.”

Dinsdagavond om 20.30 uur is in sporthal Cleijn Duin de eerste wedstrijd van de kwartfinale om te titel in een ‘best of three’ tegen Loon Lions. De wedstrijd is te volgen via de livestream.