Klik hier voor de wedstrijdfoto’s van Geert Bekker. Foto: Noor Driessen goed voor 14 punten en 5 steals.

Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag opnieuw van Lekdetec.nl gewonnen. Na de uit-overwinning vorig weekend was de ploeg van Rick Driessen nu in sporthal Cleijn Duin te sterk voor de ploeg uit Bemmel. Door deze overwinning en het verlies van Den Helder dit weekend, gaat Grasshoppers nu alleen aan de leiding in de Elite-A poule.

De punten zijn duur in de beginfase en beide teams houden elkaar aanvankelijk in evenwicht. Via 4-7 voor de bezoekers komt Solar-systemen Grasshoppers halverwege langszij en een 7-0 run brengt de thuisclub op voorsprong aan het einde van het eerste kwart (17-14).

Een ijzersterk 2e kwart zorgt er voor dat Grasshoppers verder kan uitlopen. Na 31-18 halverwege volgen ook nog eens 3 drietjes op rij, voordat de ploeg uit Bemmel tot scoren komt. Als dan de rookwolken zijn opgetrokken staat er een 42-23 ruststand op het scorebord.

De derde periode is dan weer voor Lekdetec. Na 50-35 halverwege weten de Bemmelaren, vooral door de impulsen van de Amerikaanse Cornelia Fondren, de achterstand op de thuisclub verder te verkleinen tot 12 punten bij aanvang van het laatste kwart (58-46).

Maar dichterbij komen de bezoekers niet. Solar systemen Grasshoppers krijgt het vizier weer op scherp en bij Lekdetec lijkt de vermoeidheid parten te gaan spelen. Halverwege is het verschil weer opgelopen naar bijna 20 punten (67-49) en na nog een aantal scores over en weer is de Katwijkse overwinning een feit. Eindstand 76-58.

Scores: Fleur Kuijt 15pt, Noor Driessen 14pt (+5st), Ingrid vd Plas 12pt (8 reb.), Ilse Kuijt 12pt, Deborah Vos 8pt, Mia Hordijk 7pt, Sharon Beld 6pt, Marieke van Schie 2pt, Sonja Kuijt, Alissa vd Plas. Geblesseerd Iris Govers en Tamlyn de Groot.

Rick Driessen gaf na afloop aan dat je niet alleen op de stand van het scorebord moest afgaan: “Zij hebben drie schutters geblesseerd aan de kant zitten. Met hun dreiging via de guard naar binnen en met schutters aan de buitenkant, krijg je een heel andere wedstrijd. Ik reken me nog niet rijk, hoewel ik natuurlijk tevreden ben over onze inzet en een heel diepe bank.” Met 33 punten die van de Katwijkse bank kwamen tegenover 10 van de gasten, is inderdaad veel gezegd.

Voorafgaand aan de wedstrijd Heren 1 tegen Lokomotief staat er zaterdag a.s. opnieuw een thuiswedstrijd op de agenda,. Renes/Binnenland komt dan op bezoek. Aanvang van de wedstrijd is 18.00 uur.