Solar-systemen Grasshoppers heeft zaterdag een klinkende overwinning geboekt in, en tegen koploper Dozy Den Helder. De spanning in de top neemt daardoor toe. Door het verlies van Den Helder kan Loon Lions uit Landsmeer op gelijke hoogte komen met de koploper en
hebben de dames van Solar-systemen Grasshoppers slechts 2 verliespunten meer. De Katwijkse formatie is klaar voor de Final Four die volgend weekend eveneens in Den Helder wordt gespeeld. In de halve finale treden de Katwijkse dames vrijdagavond aan tegen Loon Lions. De andere halve eindstrijd gaat tussen Dozy Den Helder en Lekdetec. Op zaterdag volgt de finale voor de titel van “winterkampioen”.

De wedstrijd begon door verkeersomstandigheden 10 minuten later. De zaal aan de Sportlaan was goed bezet om deze kraker in de dames eredivisie te aanschouwen. De wedstrijd begon wat rommelig en vooral in de eerste helft hadden beide teams moeite om het net te vinden. Nadat de Solar-systemen Grasshoppers de score geopend had, was het Dozy dat de voorsprong langzaam uitbouwde. Door een sterk spelende Ingrid van der Plas en
een driepunter in de laatste minuut van Sharon Beld was het toch Solar-systemen Grasshoppers dat dit kwart winnend afsloot. (15-18).

Het tweede kwart begon sterk voor Grasshoppers. Door een run van 10 pnt. werd het verschil uitgebouwd naar 13 pnt. Dozy herpakte zich en onder leiding van international Maaike Klein werd het gat weer verkleind tot 6 pnt. Hierna kwamen de minuten van Iris Govers die in de laatste 2 minuten van dit kwart 7 pnt. op rij verzilverde. Beide teams hadden moeite om de schoten zuiver te krijgen. Slechts één drie-punter is er in de eerste helft gevallen. Met een ruststand van 27-35 werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft was een waar spektakel stuk. Solar-systemen Grasshoppers liet zich in eerste instantie overrompelen door Janis Ndiba. Zij zorgde ervoor dat Dozy aanvankelijk weer op gelijke hoogte kwam (37-37). Sonja Kuijt antwoordde met twee loepzuivere 3-punters. Het tempo ging omhoog en er werd door beide teams hard gestreden. De schoten vielen beter dan de eerste twee kwarten waardoor het zeker voor het meegereisde Katwijkse publiek een heerlijk schouwspel werd. De voorsprong werd verder uitgebouwd en met 49-61 werd het
derde kwart afgesloten.

De strijdlust van het derde kwart werd in het laatste kwart voortgezet. De wat grieperige Janine Guijt en de al eerder genoemde Ingrid van der Plas zorgde dit kwart met resp. 16 en 9 unten voor de knock out van Dozy Den Helder. Het kwart werd met 24-32 afgesloten wat de einduitslag op 73-93 bracht.

Scores: Janine Guijt 27; Ingrid van der Plas 22 (17 reb.+5 ass.); Sharon Beld 20 (11 reb.); Iris
Govers 9; Sonja Kuijt 6; Evelien Messemaker 4; Fleur Kuijt 3; Inez van Hulsen 2; Mia Hordijk;
Eline Kraaijenoord; Ilse Kuijt.

Solar-systemen Grasshoppers liet deze wedstrijd opnieuw zien over een compleet team te beschikken dat met vertrouwen naar de Final Four van volgend weekend kan toewerken.
A.s. woensdag speelt Grasshoppers om 21:00 uur in sporthal Cleijn Duin eerst nog een competitiewedstrijd tegen CTO uit Amsterdam.