(Archieffoto Geert Bekker) Ilse Kuijt werd naloop gekozen tot ‘woman of the match’.
Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de uitwedstrijd tegen koploper Lekdetec.nl in winst weten om te zetten. De thuiswedstrijd was slechts met 2 punten verschil verloren. De vraag was of het verlies woensdag tegen Den Helder goed was verwerkt. Dat bleek het geval. In een – tot aan het einde – spannende wedstrijd toonde de ploeg van Axel Gouw wilskracht en sloeg in het laatste kwart toe.

Het begin is voor de thuisploeg dat een kleine voorsprong pakt maar Sportiff Grasshoppers ziet aanhaken. Via 18-11 wordt met 19-20 de eerste periode afgesloten.

Beide teams spelen in een hoog tempo maar Lekdetec is in dit kwart iets trefzekerder dan Grasshoppers. De voorsprong bij het rustsignaal is daarom ook voor de thuisploeg. Ruststand 38-31.

Sportiff Grasshoppers komt aanvankelijk prima uit de kleedkamer maar ziet de Bemmelse ploeg opnieuw uitlopen. Na 40-40 begint de Katwijkse ploeg met een kleine achterstand aan het laatste kwart (56-50).

Een geslaagde Katwijkse inhaalrace zorgt voor een gelijke stand op 3 minuten van het einde (65-65). In de zinderende slotfase kan het vervolgens steeds 2 kanten maar is Sportiff Grasshoppers het koelbloedigst en pakt de zwaarbevochten zege. Eindstand 67-71.

Periodestanden: 19-20; 19-11; 18-19; 11-21.

Scores: Ilse Kuijt 27, Sonja Kuijt 15, Noor Driessen 7 (+9 reb), Marieke van Schie 6, Lotte van Kruistum 6, Deborah Vos 5, Alissa v.d. Plas 3, Liselot Kulk 2, Iris Govers, Tamlyn de Groor, Yara Paulides. Rosalie Aandewiel nog geblesseerd.

Axel Gouw was trots op zijn team: “We hebben gestreden, met rust achter maar we zagen dat we redelijk goed in de cijfers zaten op de onderdelen die belangrijk zijn. Er was een goede combinatie van strijd, snelheid en tactiek. De meiden straalden zelfvertrouwen en eenheid uit en heel goed dat ze daarvoor ook beloond werden met een goed resultaat dat er wezen mag.”

Zaterdag, 3 april speelt Dames 1 een thuiswedstrijd tegen Loon Lions. Aanvang van de wedstrijd is 18.00 uur en kan via een livestream worden gevolgd.