Dames 2 gaat terug naar de basis.

Dames 2 zit in een mindere periode. De laatste 2 wedstrijden tegen Cangaroes en Lions werden kansloos verloren. Tegen Springfield moet er gewonnen worden. In een rommelige wedstrijd laten de dames zien er in ieder geval met z’n allen voor te willen knokken. Het is genoeg om de punten mee naar Katwijk te nemen.

Periode 1.
Grasshoppers zonder de geblesseerde Tamlyn start lekker. Eline en Birgitte (score en driepunter) zorgen voor een voorsprong van 2-7. Birgitte moet hierna al direct met 2 aanvallende fouten naar de kant. Halverwege deze periode groeit de voorsprong na scores van Eline en 2 vrije worpen van Anita; 2-11. Niets aan de hand lijkt het, maar onnauwkeurigheden sluipen in het spel. Een paar turnovers staan tegenover scores van Naomi, Anita en een driepunter van Rosalie. Tussenstand 10-18.

Periode 2.
Er wordt hard gewerkt in de verdediging. Springfield heeft aanvallend eigenlijk maar 1 spelletje. Ze dribbelen hard de bucket in en proberen daar omhoog te gaan. Grasshoppers slaagt er goed in de ruimte naar de basket af te schermen. Aanvallend gaat het in het begin goed. Birgitte (6), Maaike (7) en Suus (5) zorgen voor een ruime voorsprong van 22-37 na 7 minuten. Hierna is er geen normale aanval meer maar veel turnovers. Rust 25-37.

Periode 3.
In de eerste minuut is er een score van Anita, die daarna ook 2 vrije worpen benut. Hierna volgt er een periode van een aantal minuten waar werkelijk niets lukt. Het aantal turnovers is niet meer te tellen en er worden veel persoonlijke fouten gemaakt. Axel probeert met een time out de boel weer op de rails te krijgen. Het lukt ten dele. Maaike (6) en Eline zorgen nog voor punten, maar Springfield komt vooral door het benutten van veel vrije worpen heel dichtbij 43-49.

Periode 4.
Het begin is aardig met snelle scores van Naomi en Eline. Hierna lukt het aanvallend weer minder. De opbouw is onrustig, er is weinig beweging en daardoor ook weinig ruimte. Verdedigend blijft iedereen zich flink inzetten. Het is genoeg om Springfield op afstand te houden. Anita (7), een driepunter van Rosalie en een machtig schotblok van Eline zijn nog hoogtepuntjes. Eindstand 50-66.

Scores: Naomi 4;Suus 7; Rosalie 6; Anita 15; Carola 2; Maaike 13; Eline 8; Birgitte 11.

Reactie Axel: “Ik ben best tevreden met deze wedstrijd. We zitten als team in een mindere periode. Daarom zijn we terug gegaan naar de basis. Proberen in een hoog tempo te spelen en stops te maken. De intensiteit moest omhoog. We hebben hard verdedigd met het hele team en dat hebben we goed gedaan. Ik snap dat het geen mooie wedstrijd was voor het publiek. Natuurlijk was er teveel balverlies, maar in deze fase van de competitie telt alleen winnen.”