Dames 2 moet zaterdag a.s. vol aan de bak om de final four veilig te stellen.

In de topper tegen Baros laat Solar-systemen Grasshoppers zich van haar slechte kant zien. Alleen in het derde kwart wordt er met een grote intensiteit gespeeld. In de overige kwarten toont Baros een grotere wil om te winnen en behaalt daarom een verdiende overwinning.

Periode 1;
De eerste aanval van Grasshoppers wordt met een driepunter afgerond door Tamlyn. Het belooft veel, maar de verdediging blijkt alles behalve scherp. Baros kan een paar keer zo naar de basket doorlopen. Tot 14-14 gaat het gelijk op. Er is ontzettend veel ruimte in de aanval, maar er wordt veel te weinig de vrije speelster onder het bord aangespeeld. Met een laatste driepunter neemt Baros wat afstand aan het einde van deze periode 19-14.

Periode 2;
Grasshoppers start met een score en een benutte vrije worp van Birgitte. Aan de andere kant worden er wel erg makkelijk scores weggeven. Axel neemt 2 time outs kort na elkaar zonder resultaat. Grasshoppers vergeet te basketballen, speelt geen enkele normale aanval en wordt steeds voorbij gelopen door een energiek spelend Baros. Na 6 minuten is het 32-17. Via vrije worpen van Carola en Birgitte sprokkelt Grasshoppers nog wat puntjes en de goed spelende Naomi maakt 2 mooie scores. Baros stelt daar ondermeer 2 driepunters tegenover. De achterstand bij de rust is duidelijk 42-25.

Periode 3;
Grasshoppers komt prima uit de kleedkamer. Met 8 punten op rij brengt Anita de achterstand terug. Opeens is er wel inzet en tempo in de aanval en overspeelt Grasshoppers in deze periode Baros. De scores vallen makkelijk. Na driepunters van Tamlyn en Carola en scores van Naomi, Birgitte en Rosalie is de wedstrijd weer helemaal open bij 53-48.

Periode 4;
Baros begint met een driepunter en Grasshoppers antwoordt via Rosalie. Hierna blijft een score minuten lang aan beide kanten uit. Grasshoppers mist een aantal maal een goede mogelijkheid onder het bord. De opbouw is traag en onrustig. De wil is er wel, maar het komt er totaal niet uit. Het ook niet geweldig spelend Baros kan gemakkelijk de wedstrijd uitspelen. Alleen Carola tekent nog voor 3 punten uit vrije worpen. Eindstand 67-53.

Scores: Naomi 8; Suus 5; Rosalie 5; Anita 10; Carola 8; Maaike 2; Birgitte 7; Tamlyn 8.

Reactie coach Axel: Het was de verkeerde versie van Grasshoppers vandaag. We beginnen slecht, geven in de verdediging veel weg en spelen met te weinig intensiteit. Aanvallend kwam het er helemaal niet uit. In de derde periode kwamen we wel in ons spel, staan we verdedigend wel goed en gaat het wel. In dit soort wedstrijden moet het gewoon constanter.

Zaterdag moet Grasshoppers in sporthal Cleijn Duin van Green Eagles winnen om zich te plaatsen voor de final four. Aanvang 17.00 uur.