Leiderdorp, ooit actief in de Eredivisie, is noodgedwongen aangevuld met oudgedienden van The Jump dat ook al geen team meer op de been kon brengen. Als een speelster van het thuisteam aan het begin al uitvalt met een hamstringblessure zijn er nog 6 over om tegen Solar-systemen Grasshopper Dames 3 te spelen. Veel ervaring tegen jeugdig enthousiasme. De 1e helft verloopt voor DS3 prima met 12 punten voorsprong bij de rust. In de 2e helft werd niet meer met die intensiteit gespeeld als daarvoor en Leiderdorp kroop steeds dichterbij. Na nog een gelijke stand werd de overwinning op eind veiliggesteld. Eindstand 53-63.

De eerste periode wordt in de laatste 4 minuten gedomineerd door Dames 3. Daaraan voorafgaand ging het nog gelijk op, maar na 10 minuten staat er 10-21 op het scorebord. Goede verdediging en afronden gaat beter dan anders. Het duurt even voordat het goede gevoel weer terug is in de tweede periode. Leiderdorp plaatst een 5-0 run, voordat de gele brigade weer gaat scoren. In de laatste minuut voor de rust komt Grasshoppers voor de eerste keer aan de vrije worplijn. Dat wordt voor het rustsignaal nog twee keer herhaald. Van de 6 schoten achter de lijn worden er 3 verzilverd. Een ruststand van 23-35 als gevolg.

Eline die mee is voor Roos loopt volgens de jurytafel al snel tegen haar 4e fout aan. Scout Mieke en zijzelf hebben dat aantal gemist. Er wordt na de rust anders gefloten is het idee. Of de aanwezige ervaring weet de fouten goed uit te lokken. Foutenlast, maar dat is niet het excuus dat Leiderdorp kan terugkomen. Verdedigend wordt er meer ruimte gelaten en de scores vallen minder gemakkelijk. Met ingaan van de 4e periode is het verschil nog maar 5 punten, 41-46.
Na twee minuten staat het gelijk: 46-46. Judith zorgt in de vierde minuut voor het eerste punt. Als Jacoline dan 2 vrije worpen raak gooit, met een bijna bevrijdende driepunter daar gelijk overheen, dan is er weer lucht. Maar Leiderdorp klampt nog aan. Liza maakt dan heel belangrijke 4 van haar in totaal 19 punten. Het verzet is dan gebroken ondanks verwoede ‘stop de klok’ fouten, komt er nog maar 1 punt bij voor de thuisploeg. Van de vrije worplijn is Dames 3 nog coulant door er 6 van de 10 te missen. De voorsprong wordt desondanks naar een mooie 10 punten verschil getild: 53-63.

Scores: Esther 6, Jacoline 14, Judith 10, Gerlinde 4, Leonie 2, Rianne 2, Eline 3, Lieke 3, Liza 19.

De coach was zeer te spreken over de eerste helft, volgens hem één van de betere van het seizoen. Hij gaf toe dat hij hem even begon te knijpen toen Leiderdorp terugkwam: “De ervaring van sommige tegenstanders zorgde voor de nodige ontregeling van ons spel en dat de stand gelijk werd getrokken. Ervaring c.q. het leeftijdsverschil was ook hun achilleshiel, want uiteindelijk hadden wij letterlijk en figuurlijk de langste adem. Al met al een verdiende overwinning.”

Vrijdag, 27 november is de thuiswedstrijd tegen Baros 2 om 21.00 uur in sporthal Cleijn Duin. Uit werd een kleine nederlaag geleden tegen de huidige koploper van de 1e Klasse B, Afdeling West.