Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Landslake Lions in Landsmeer gewonnen. De ploeg van Frans Mens en Ingrid van der Plas (die Rick Driessen verving) kwam in het derde kwart pas echt op gang waarmee het de basis legde voor de uiteindelijke overwinning.

De eerste voorsprong is voor de thuisclub maar Sportiff Grasshoppers weet na enige aarzeling ook het netje te vinden en aan te haken. Na 3 minuten vallen de eerste Katwijkse scores en via 6-9 halverwege zijn het toch de Lions die de eerste periode met 15-14 winnend afsluiten.

Ook de tweede periode laat lange tijd een gelijk opgaand scoreverloop zien maar 2 Landsmeerse scores vlak voor rust zorgen dat Sportiff Grasshoppers met een kleine achterstand de tweede helft ingaat (32-27).

Aanvankelijk kunnen de Lions in de tweede helft de voorsprong vergroten naar maximaal 9 punten maar daarna is het een ontketend Grasshoppers dat in korte tijd de rollen weet om te draaien. Via 36-27 en 40-45 halverwege eindigt de voor Sportiff Grasshoppers zeer productieve periode met een 53-61 stand op het scorebord.

Het laatste kwart komt Landslake Lions nog wel dichterbij maar als Sportiff Grasshoppers op het juiste moment het vizier weer op scherp krijgt, lijkt de vermoeidheid de thuisclub parten te spelen. Na 66-70 en 68-72 halverwege klinkt bij 72-82 het laatste fluitsignaal. Met deze winst blijft Sportiff Grasshoppers koploper in de Eredivisie en samen met Den Helder na 5 speelronden nog altijd ongeslagen.

Periodestanden: 15-14; 17-13; 21-34; 19-21.

Scores: Noor Driessen 14, Sonja Kuijt 11, Alissa vd Plas 11, Fleur Kuijt 11 (7 reb), Deborah Vos 10, Liselot Kulk 9, Iris Govers 8 (9 reb), Ilse Kuijt 8 (8 reb).

Coach Frans Mens zag met Landslake Lions een tegenstander die net weer een maatje groter was dan in de voorafgaande wedstrijden: “Verdedigend hielden we in de eerste helft de tegenstanders vrij goed onder controle, maar in de aanval werden veel schoten gemist. Na de rust vielen de schoten van ons wèl en werd de achterstand omgebogen in een voorsprong van 12 punten. De ploeg uit Landsmeer perste er in het vierde kwart nog een slotoffensief uit, maar we hielden het hoofd koel toen ze op 4 punten kwamen.”

Woensdag, 3 november volgt er na 3 uitwedstrijden weer een thuiswedstrijd. Martini Sparks is om 20.00 uur de tegenstander in sporthal Cleijn Duin.

Archieffoto Wim Kulk: Alissa van der Plas haalde ook op de juiste momenten de trekker over.