Met drie afmeldingen (Janet, Anne-Marie en Alexandra) en een nieuwe reservekracht Gerlinde v.d. Burg moest invalcoach Jaap naar Delft om tegen Punch aan te treden. Hoewel de thuiswedstrijd met behoorlijk verschil was gewonnen, zaten de wedstrijden van de 1e helft van de competitie nog vers in het geheugen. Toen waren het beide nog benauwde overwinningen van +3. Was het de vorige keer een uitschieter of heeft het uitgedunde DS3 een structurele stap voorwaarts gemaakt, dat was de vraag. De wedstrijd kende een gelijk opgaand eerste kwart, maar daarna sloeg DS3 voor de rust al het eerste gaatje. De voorsprong werd netjes uitgebouwd om te eindigen in een 68-47 overwinning.

Punch kon de eerste punten aantekenen (de enige voorsprong in de wedstrijd) omdat De Wit-Grasshoppers rommelig aan de wedstrijd begon en een paar ballen weggooide. Kariene toonde al iets van haar bedoelingen door 2 scores op rij aan te tekenen. Mirjam deed daar een schepje bovenop en bij het aanhaken van Punch was weer Kariene die de voorsprong op het bord zette (6-8). Daarna maakte Gerlinde haar debuut door haar zus te vervangen in de punt van de aanval. Merel zorgde met 2 uit 2 van de lijn en de slotscore voor een kleine voorsprong van 10-12.

Merel ging door waar ze gebleven was direct in de tweede periode. In de eerste minuut kon Punch nog aanhaken tot 13-14, maar daarna werd het thuisteam 4 minuten van scoren afgehouden. Kariene, Andrea en weer 100% van de lijn, Merel zorgden voor een gaatje naar 13-20. Schutter Iris van Loon van Punch liet haar eerste driepunter los, maar scores van Miranda en Wendy zorgden voor meer lucht. De tweede driepunter gaf misschien nog wat hoop in de Delftse harten, Kariene en Roos die weer wat meer los kwam zetten de ruststand van 19-30 op het bord. Aanvallend was het nog niet helemaal super maar verdedigend stond het als een huis.

Als Gerlinde scoort in de tweede minuut na rust is de voorsprong uitgebouwd tot 21-35. Beide teams vinden dan maar slecht het netje. Miranda schiet de 37 punten vol, maar met een tussensprintje is het Punch die de achterstand terugbrengt tot 10 punten. Kariene gaat weer voor in de strijd (6) en met de punten van Wendy en Andrea (in deze periode 4 uit 4 van de vrije worplijn) wordt de voorsprong weer uitgebouwd naar 30-46. Waarbij de laatste 6 punten van Punch alleen van de lijn worden gescoord. De lange mensen van de tegenstander die voor het meeste gevaar zorgen, worden goed geneutraliseerd. Als Mirjam tegen haar derde fout oploopt moet Merel zonder vlecht in haar paardenstaart het veld in. Een unicum en als ze later zich niet zo lekker voelt beweren sommigen dat het daar vast mee te maken had. Als op het einde Miranda en Roos allebei nog een score meepakken staat er na 3 perioden een mooie stand van 30-50 op het scorebord.

Een geruststellende stand maar dat was eerder nog wel eens aanleiding om te verslappen en de laatste 10 minuten te verzaken. Zo pakte het niet uit, want scores van Kariene en Roos (4) zetten de Katwijksen op 34-56. In de paar minuten die volgden, leek de oude kwaal de kop op te steken want Punch kwam er een paar keer makkelijk door: 39-57. Halverwege deze periode lukte het dan toch om de teugels weer aan te trekken. Dat liet zich zien doordat Punch niet meer aan scoren toe kwam, maar DS3 dat weigerde in de stand uit te laten drukken. Van de 14 vrije worpen totaal in het 4e kwart gingen er maar 6 raak. Na 7 minuten was de stand 39-63 en de grootste voorsprong in de wedstrijd bereikt. Dan gaat het met 6 punten in 1 minuut weer even lopen bij Punch, maar het slotakkoord is voor Wendy en wie anders dan Kariene die met de laatste score de eindstand aantekent: 47-68.

Scores: Roos 10, Mirjam 2, Wendy 7 (8 reb), Miranda 10 (7 reb), Andrea 7 (7 reb), Gerlinde 2, Kariene 24 (10 reb) en Merel 6.

Coach Jaap Jonker was natuurlijk in zijn nopjes met deze afgetekende overwinning. Met het gemis van drie speelsters met ervaring gaf hij toe dat hij vooraf nog net niet in de piepzak zat: “De eerste helft van de competitie heeft Punch het ons heel moeilijk gemaakt en ben je benieuwd hoe ons team het oppakt. Het verloop van de wedstrijd geeft wel aan dat het team in de breedte sterker is geworden. Iedereen knokt keihard voor elkaar en tegen de langere speelsters van de tegenstander trok Kariene vandaag de kar. Ook haar zus viel goed in bij een voor haar vreemd team. De motortjes van de anderen waren ook goed afgesteld zodat er 4 kwarten met een hoge intensiteit werd gespeeld, waardoor Punch gedurende de race moest afhaken.”
Op de vraag naar een reactie op zijn T-fout schoot hij eerst in de lach: “Ik was in een paar gevallen al eerder bij de 8 seconden overtreding aangekomen dan de scheidsrechter. Moest me van verder commentaar onthouden. Faire zaak, maar ik zie een heel stukje later in het begin van de 4e periode, waar we goed druk geven, een tegenstander met haar voet in het veld de bal uitnemen. Ik zit zo in de wedstrijd dat ik die waarneming iets te enthousiast laat weten aan de scheids die daar bij staat. De ander nota bene herinnert zich zijn waarschuwing en geeft de T. Op dat moment laat je het maar gebeuren en konden we na afloop nog lachen om het feit dat hij tegen het einde met 14 seconden op de schotklok, de 8 seconden overtreding wel floot en ik toch netjes mijn mond had gehouden.”

Het aanstaande weekend biedt geen wedstrijd voor DS3. De wedstrijd tegen Baros 2 is verplaatst naar een door de weekse avond in april. De eerstvolgende wedstrijd is daarom vrijdag 22 maart om
20:00 uur tegen S.B.U. Dames 1 in Sportcentrum Olympos te Utrecht.