De eerste wedstrijd na een paar weken stilte aan het front was gelijk de belangrijkste van de 2e helft van de competitie. Uit tegen koploper CobraNova is de opgave duidelijk, met meer dan 7 punten winnen om op gelijke hoogte en in onderling resultaat de koppositie over te nemen. Het begin was zeker goed en ook de verdediging stond als een huis. Alleen het vizier was in dit seizoen niet zo slecht afgesteld als nu. Een schamel percentage van 18 bij de veldscores gaf het dieptepunt van maar 38 punten te zien. CN scoorde er uiteindelijk 55. M.a.w. de missie was dus impossible gebleken.

De eerste periode eindigde in 10-8 achterstand. De hele tijd was er het gevoel dat DS3 beter basketbalde, maar het belangrijkste (het scoren) vergat. De 2e periode gingen beide teams meer los, al duurde dat bij de Katwijkers pas na 4 minuten. De periode sluit bij rust met 28-26.
Na de rust pakt DS3 de leiding met 31-30 door een veldscore en driepunter van Kariene. Dan is voor 6 minuten de koek op. Laura van Duijn doet Kariene in de laatste minuut na en scoort een veldscore en haar eerste driepunter van het seizoen. En dat nog wel in de buzzer. De opgelopen achterstand krijgt daarmee nog een draaglijk aanzien. 44-36.

In het laatste kwart zit de motor vol zand. Gesputter en geratel in de afwerking, verdedigend wordt nog wel hard gewerkt maar CN scoort nog wel regelmatig. Pas in de laatste minuten scoren Janet en Andrea door een vrije worp de enige 2 schamele punten van deze periode.
Een eindstand van 55-38 is daarmee het gevolg.

Scores: Laura 2, Dianne 4, Laura v. D. 9 (10 reb), Manon 0, Andrea 4, Maria 0, Anita 2, Kariene 10 (8 reb), Merel 0, Janet 9. (Wendy 7 punten bij DS2.)

Coach Ab zat nog lange tijd in vertwijfeling. Er was afgelopen week hard getraind het wedstrijdbeeld was niet eens zo slecht, alleen de scores wilde absoluut niet vallen. “Zo jammer van de wedstrijd, maar het kwam er vanavond helaas niet uit. Maar de meiden hebben er met z’n allen keihard voor geknokt, daar kan ik trots op zijn!!!”

Volgende wedstrijd is thuis tegen Almere Pioneers om 14.00 uur.