De dag van de waarheid voor DS3. Alles was eigenlijk vanaf de eerste wedstrijd in de 2e klasse gericht op maar 1 ding, hoe komen we zo snel mogelijk naar een hoger niveau. Maar na afloop van een eerder spannende dan mooie wedstrijd, overheerst de frustratie. Wat als…. Ergens tijdens de 40 minuten zuivere speeltijd hadden er drie puntjes meer gemaakt moeten worden om de wedstrijd winnend af te sluiten. Die kansen waren er best wel geweest maar uiteindelijk was het HBV The Jumpers dat opgelucht kon ademhalen. Degradatie was afgewend 55-53.

Twijfel over hoe dit stukje verder moet. Een wedstrijdverslag of een bespiegeling van wat er mis ging. Of iets wat daar tussen in zit. Ik zet me achter de computer en merk wel wat het wordt.

Janet opent de score van de wedstrijd vanaf de lijn, Anita volgt en weer Janet zorgen in de eerste minuut voor de eerste 5 punten. Alleen passt The Jumpers de zone press heel gemakkelijk uit en scoort de eerste 7 punten zonder een poging te missen. DS3 raakt zoekende en de tegenstander weet dit uit te buiten. Bovendien raken de Katwijkers al snel in foutenlast, na 11-5 in de 4e minuut komt The Jumpers alleen nog maar aan scoren toe via de vrije worplijn (4 uit 10). Andrea brengt nieuwe impulsen in het spel van de geelhemden door rond de 7e minuut pas weer te scoren (2x) en Kariene besluit met een goede centermove de eerste periode op een achterstand van 15-11.

Voor beide teams blijft het zoeken naar punten. Dianne scoort dan na drie minuten de eerste driepunter en als Andrea scoort en ook de bonus benut staat het weer gelijk (17-17). Aanvallend blijft het allemaal een beetje povertjes, de ring wordt in het tweede kwart maar 9 keer aangevallen en alleen Manon en Merel scoren dan nog 4 punten bij elkaar. Weer mag The Jumpers vaak naar de lijn en schieten nu 4 uit 8. Gelukkig is het leed dan nog te overzien: 26-21 bij rust.

In de rust wordt een scheidsrechter vervangen die eigenlijk ziek z’n bed is uitgestapt en niet verder kan. Het team wordt moed ingesproken om van eigen kracht uit te gaan, zich niet te laten afleiden door de randverschijnselen. Manon zet dat in daden om en begint de 2e helft met een driepunter en nog een schotje van de rand van de bucket, als Janet onder het bord tot scoren komt staat het 31-28. The Jumpers komt weer in het vizier, maar weer wordt het initiatief aan de tegenstander gelaten als die uit 4 pogingen 4 keer tot scoren komt. Janet en Manon met de 2e driepunter doen wat terug, maar de laatste score is voor The Jumpers 39-32. De teams zijn deze wedstrijd aan elkaar gewaagd, maar STOL-Grasshoppers zit telkens aan de verkeerde kant van de score tot dan toe. Toch is er nog altijd het gevoel dat de wedstrijd niet verloren is, als DS3 tenminste weer aan goed basketbal toe komt.

The Jumpers wil echter niet meedoen aan een opleving en probeert het voor de eerste keer eens van ver. Prompt valt die bal goed, gevolgd door een veldscore wat betekent dat de achterstand oploopt naar 44-32. Het valt te prijzen dat er in het team niets knakt. Sterker Janet, Kariene en Dianne gooien er alle drie een driepunter in. De reactie van The Jumpers is een score en ook een driepunter en 2 uit 2 vanaf de lijn. Het is opeens weer 10 punten verschil (51-41) met nog minder dan 5 minuten te gaan. Nog altijd is er de vechtlust en STOL-Grasshoppers geeft niet op en krabbelt terug via scores van Janet vanaf de lijn, Manon en Andrea met een schotje 2 meter van de vrije worplijn. Het staat dan 51-48 in de 8e minuut. Andrea gaat nog een keer naar de ring, wordt foutief afgestopt en dat ontlokt bij aanvoerder J. Slagter van de tegenstander een reactie op die een technische fout oplevert. Janet neemt onder deze druk de vrije worpen feilloos en het staat opeens 51-50. Nog maar 1 punt achter. In de hectiek vergeet iedereen en alles dat Andrea er ook nog 2 had moeten krijgen. De spanning is om te snijden in de volgende 2 minuten. Verdedigend wordt de doorgang naar de basket afgesneden voor haar tegenstander. Scheidsrechter ziet er een fout in. De daarop volgende reactie is een ook een technische fout. Levert wel 4 vrije worpen op. Hieruit wordt 2x gescoord. DS3 mist nog 2 kansen van de vrije worplijn en verdedigende acties van Manon en Anita (wegtikken van de bal) worden met fouten bestraft. The Jumpers laat deze kansen gelukkig onbenut en als Andrea er dan een driepunter in gooit in de laatste minuut staat het opeens 54-53. Een schot van ver van The Jumpers wordt fout verdedigd en dat levert driemaal op, waarvan er 1 wordt benut. De tijd is dan te kort om nog iets uit te richten en de uiterst teleurstellende eindstand van 55-53 verlies staat op het scorebord.

Scores: Laura v. H. 0, Dianne 6, Laura v. D. 0, Manon 12, Andrea 12, Maria 0, Wendy 0, Anita 2, Kariene 5, Janet 14.
Vw DS3: 8 uit 13.
Vw The Jumpers: 15 uit 35.

Na afloop overheerste frustratie, boosheid, teleurstelling, verdriet over alles en iedereen. De eerste doelstelling van het seizoen was niet gehaald.
De nieuwe doelstelling zou wel eens kunnen worden om voor het 2e deel van het seizoen de juiste motivatie te vinden om verplicht op hetzelfde niveau te blijven spelen.

Tot slot. Het is een wedstrijdverslag geworden, wat er mis ging was de eindstand. Laten we het daar maar op houden. Uithuilen en opnieuw beginnen.

Het team van DS3 wenst iedereen prettige feestdagen en tot ziens in 2012.