Klik hier voor de foto’s
De Wit-Grasshoppers heeft zaterdag in een leuke oefenwedstrijd gewonnen van CTO Amsterdam. Het werd na een fysieke wedstrijd 59-47 voor de thuisploeg.
En zo werd een intensieve voorbereiding succesvol afgesloten. Een mooie week voor de jonge dames uit Katwijk na het binnenhalen van de organisatie van de final four eind december.

De wedstrijd ging de eerste periode gelijk op beide teams verdedigden uitermate hard en strak en zodoende waren de punten schaars. Na tien minuten Britt Zappeij de 10-15 binnen. De tweede periode gaf hetzelfde beeld. De punten waren duur en met name voor de thuisploeg en CTO Amsterdam liep weg naar 12-21. Maar De Wit-Grasshoppers bezit dit seizoen over een vechtspirit en een positieve instelling. De ploeg blijft doen waar het goed in is en dat is als team verdedigen. Ingrid van der Plas zorgde voor de inhaalrace met een score met bonus en bij rust was de achterstand 24-26.

De tweede helft was voor de thuisploeg. De geel zwarte dames liepen direct naar een 33-27 voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. De punten waren duur voor CTO in de tweede helft en met name in de derde periode. De ploeg van Remy de Wit is na een zwaar WK en EK pas kort in training en speelde gewoon een goede wedstrijd. De 17-7 voor De Wit-Grasshoppers was bepalend 41-33.

De vierde periode kwam CTO nog terug tot 45-42, maar de ploeg raakte niet in paniek. Good old Marlous Nieuwveen (8 punten) brak de ban en Sonja Kuijt (10 punten) en Ingrid van der Plas (10 punten) zorgde voor de rustgevende voorsprong 55-45.

Lady of the game was Inez van Hulsen. De watervlugge guard gaat dit seizoen een belangrijke schakel worden in de ploeg van Ivo Boom. De guard zorgde naast 10 punten ook voor de nodige steals (6) en rebounds (6).

Ingrid van der Plas was tevreden na de wedstrijd: “Ik denk dat we vandaag de basis hebben laten zien van wat we dit jaar gaan doen. Snel en agressief spelen en dan als team. Dit gaat de laatste weken steeds beter en ik denk dat we met nog twee trainingsweken helemaal klaar zijn voor de seizoensstart”.

Sonja Kuijt was ook blij na de overwinning. De oudste Kuijt binnen het team maakt grote stappen in haar persoonlijke ontwikkeling en kan een mooi seizoen gaan spelen. “Ik denk dat we met heel veel energie hebben gespeeld en dat we hierdoor de verdediging vooral in de tweede helft uitstekend dicht hielden. Dat was de basis voor de overwinning”.