Bericht in Leidsch Dagblad in (English)STOL-Grasshoppers heeft haar laatste competitie wedstrijd van het seizoen gewonnen met 85-74 in Groningen van de dames van Celeritas. Zondag worden nog twee wedstrijden gespeeld die bepalend zijn voor de eindstand van de competitie (Uball-Celeritas en HLBA-Wereldtickets.nl).

Aankomende week beginnen de play-offs voor de Katwijkse ploeg met een uitwedstrijd. Wanneer, hoe laat en tegen wie weten we dus pas zondag avond laat. STOL heeft de opgaande lijn van het vorige seizoen dit jaar daadwerkelijk omgezet in betere prestaties. Misschien nog niet helemaal stabiel en dat wordt het volgende doel. Misschien al gewoon tijdens de komende play-offs? Dat zou erg mooi zijn en een fantastische beloning voor het team.

Missy Mitidiero was goed bij de les in Groningen, zij tekende voor 26 punten (met 6 op 9 driepunters). Heather Stec begon nog altijd ziekjes aan de wedstrijd en was desondanks goed voor 19 punten en 13 rebounds (waarvan 13 op 16 vrije worpen). Karin Kuijt en Anouk Breel waren de beide goed voor 12 punten waaraan Karin 6 assists toevoegde en Anouk 7 rebounds.

De wedstrijd zelf was niet de allerbeste wedstrijd die STOL-Grasshoppers dit seizoen afleverde. Het was ook niet de wedstrijd met het beste schotpercentage en het meeste geluk. Maar liefst 24 lay-ups en open ballen onder het bord werden gemist door de Katwijkse formatie. Dat geeft dan ook gelijk aan dat het aanvallende spel best in orde was, het vizier stond echter niet scherp en dat maakte de wedstrijd rommelig.

Na de openingscore van Celeritas kwam STOL gelijk voor met een 2-10 stand op het bord. De wedstrijd loopt dan rustig door naar een 7-15 stand in de zevende minuut van het eerste kwart. Daarna komt Celeritas terug tot 15-17 aan het einde van het eerste kwart waarin de eerste reeks lay-ups worden gemist door STOL. En dat beeld zal de hele wedstrijd zo blijven. STOL neemt een kleine voorsprong (max 14 punten) en loopt Celeritas weer in (tot max 1 punt). De Katwijkse formatie geeft dan weer gas en loopt weer uit naar een vergelijkbare voorsprong en Groningen komt net zo goed weer terug tot een paar punten. In het tweede kwart gebeurd dan ook exact hetzelfde als in het eerste kwart. Via een klein spurtje aan het einde van de eerste helft komt er 44-36 stand op het scorebord bij rust. Missy laat 4 van haar in totaal 6 bommetjes in het netje vallen dit kwart en dat was erg prettig voor de dames uit Katwijk.

“Niet onze beste wedstrijd, vooral het ons zelf belonen van goed gespeelde aanvallen ging ons slecht af” geeft Bo Melis aan na de wedstrijd. “We spelen aanvallend best goed, alleen de aanval is pas echt goed als je ballen erin gooit en dat lieten we de gehele wedstrijd na”

Het derde kwart denkt Shawna Nickols wat Missy kan dat kan ik ook. Zij laat 13 punten optekenen in het kwart (met o.a. 3 driepunters) en zorgt er voor dat Groningen in de wedstrijd blijft. Toch blijft STOL op voorsprong en houdt het zicht op de uitoverwinning in Groningen. Celeritas wint het kwart met 24-19 en beide ploegen gaan het laatste kwart in met een 60-63 stand in het voordeel van STOL. Het vierde kwart speelt Heather Stec een hoofdrol. Ze is niet af te stoppen behalve door het maken van fouten. Daardoor staat ze van het begin tot het einde van het kwart op de vrije worp lijn. Via 8 op 12 van de vrije worp lijn en één veldscore verzorgt zij dit kwart 10 van de 22 punten. STOL Grasshoppers komt tot 85 punten (best knap met 24 gemiste lay-ups) en Celeritas blijft steken op 74 punten.

“En nu de play-offs ” aldus Bo Melis na de wedstrijd. “We hadden vandaag met twee doelen, winnen en een goede wedstrijd. Doel 1 bereikt en doel 2 maar ten dele” geeft de coach aan na de wedstrijd. “Volgende week de lay-ups er gewoon in gooien en dan staan we er helemaal. Dan zal elke tegenstander moeten laten zien dat zij er meer kunnen scoren dan wij en dat is best wel een uitdaging voor onze mogelijke tegenstanders”

Periodestanden: 15-17; 21-27; 24-19; 14-22;
Scores & rebounds: Missy 24pts; Heather 19pts en 13 rebounds; Karin 12pts en 6 ass; Anouk 12 pts en 7 rebs; Julia 5 pts en 7 rebs; Rianne 5 pts; Eline 4pts en 7 rebs (6 aanvallend); Ingrid 2pts en Charley geen scores, wel 6 steals, 4 rebs en 3 ass.