Er stond nog een rekening te vereffenen met The Jumpers. De slechte start in dubbel opzet (met 11-0 achter komen) en verlies in de eerste wedstrijd tegen The Jumpers, stond de meiden nog vers in het geheugen. Zonder de laatste tijd gemakkelijk scorende Wendy en Roos (die tegen een zone wel wat bommetjes zou hebben kunnen loslaten) werd tegen het altijd lastig te bespelen Haagse team begonnen. Punten waren duur maar er werd gestaag aan de voorsprong gewerkt. Halverwege de laatste kwart een voorsprong van 13 punten. Een dipje bracht de tegenstander weer in de wedstrijd en op 4 punten. Verder kwam het niet en DS3 speelde de wedstrijd volwassen uit. Winst met 56-49.

In het begin kijkt DS3 tegen een achterstand aan van 0-4 en 6-9. Als Miranda de laatste score in de eerste periode aantekent, dan heeft de tegenstander 11 punten maar de Katwijkers 12. De beide teams houden elkaar de eerste 6 minuten van de tweede periode in evenwicht. Er wordt weinig gescoord 15-14. Als Andrea en Laura scoren wordt er een klein gaatje geslagen, maar The Jumpers doet vlak voor rust iets terug. Met een ultra lage stand van 20-16 wordt de pauze bereikt.

Het eerste wapenfeit is van de tegenstander. Ellen tekent dan voor DS3 een score aan, gevolgd door Laura en Anne-Marie. Miranda wordt tot twee keer in het midden vrij gespeeld na goede aanvallen en scoort even zo vaak. Het staat dan opeens 30-21. The Jumpers laat het er niet bij zitten en komt terug tot 2 punten. Andrea en Marloes (met grote teen blijkbaar op de lijn, dus net geen 3 punter) scoren doen dan wat terug. Mirjam met een driepunter en Anne-Marie met Kariene voor elk 2 punten sluiten de derde periode af. Er wordt met veel intensiteit gespeeld en dat lijkt z’n vruchten af te werpen. Tussenstand 42-32.

Miranda heeft haar tweede adem blijkbaar gevonden want ze zorgt met 5 punten voor een tussenstand van 49-36. Een paar keer te gehaast spelen en onnodig balverlies geeft aan de tegenstander de mogelijkheid een 9-0 run te plaatsen en iedereen en alles in en rond het veld op scherp te zetten. Behalve een time-out te krijgen dan. Laura en Anne-Marie scoren op de juiste momenten en verschaffen DS3 in de een na laatste minuut weer wat lucht: 53-47. Andrea benut dan nog een vrije worp. The Jumpers komen nog een keer op de vrije worp lijn maar zonder resultaat. De laatste paar seconden worden door Andrea helemaal op gesoupeerd en verslaat de buzzer met een mooie drive naar het bord. Eindstand 56-49.

Scores: Mirjam 5, Marloes 2, Laura 9 (9 reb.), Ellen 2, Anne-Marie 10, Miranda 11, Andrea 13, Kariene 4.

De coaches Floor en Jaap waren uiteraard in hun nopjes. Floor: “Ik heb hele leuke dingen in de aanval gezien, overigens ook nog aandachtspuntjes voor de training.” Jaap was zeer te spreken over alweer een mooie teamprestatie: “Vooraf een waslijstje met ziektes en zwaktes maar door hard werken werd het dooie punt bij deze speelsters overwonnen. Marloes met 5 fout en Andrea met 4, ondanks goed verdedigen op de voeten, op de bank gaf op het eind nog even zweet in de handen. Als je dan geen time out krijgt omdat de tafel niet zou hebben gereageerd, laat dat je dan even ontploffen. Daarna weer alles op de rails en winnend afsluiten, is toch wel een kwaliteit gebleken dit seizoen.”

Volgende week speelt DS3 uit tegen Utrecht Bull’s om 20.15 uur in sporthal Galgenwaard.