Met maar 7 speelsters naar Bunschoten om de wedstrijd tegen Shooters te spelen. De thuiswedstrijd werd in het vierde kwart beslist. Dit keer leek het na een 13-13 stand in de eerste periode tot vlak voor rust goed te gaan. Met nog een ruime minuut te gaan was er een gaatje geslagen naar 19-26. In de laatste minuut worden verkeerde keuzes gemaakt en onnodig balverlies geleden waardoor de rust wordt bereikt met een stand van 23-26.
In de rust geeft Wendy aan te veel last te hebben van een eerder opgelopen blessure. Geen risico’s meer nemen en verder met z’n zessen.

De smalle rotatie werkt niet mee en Shooters ruikt kansen. De grootste voorsprong wordt na rust bij 40-30 bereikt. Scores vallen niet, ver in de 8ste minuut valt pas het vierde en vijfde punt voor de Katwijksen. Allemaal van de lijn. Dan wordt Shooters verder van scoren gehouden en weet De Wit-Grasshoppers weer iets aan te klampen: 40-36.

Na 6 minuten in de laatste periode weet Shooters weer uit te lopen naar 48-41. Na de time out staat er opeens 50 op het bord en het sheet. Toch vreemd als de tafel besluit dit op advies van de thuis bank erbij te schrijven. Arbitrage reageert daar niet op. “Er staat 50 op het sheet.” De vraag of er dan ook gescoord was, werd afgewimpeld. De gasten rechten dan de rug en vechten zich terug in de wedstrijd o.a. door de derde driepunter van Marloes. Die ook zelfs liggend op de grond de bal afgeeft en dan ‘lopen’ krijgt. Cruciale foute call, geen kans om gelijk te maken in de volgende aanval. Bij een stand van 52-50 moet de klok gestopt worden. Beide vrij worpen gaan raak en de tijd is te kort om het tij nog te keren. Eindstand: 54-50.

Scores: Marloes 9, Laura 9, Ellen 0, Anne-Marie 2, Miranda 11, Andrea 14, Wendy 5 (2e kwart geblesseerd uitgevallen).

Met stoom uit de oren verliet coach Jaap het veld. “De bank van de thuisclub riep nogal heftig naar de onervaren jurytafel dat ze een score waren vergeten. Op dat moment stond er 48 op scorebord en werd ook bevestigd dat het op het sheet stond. Na de time-out opeens 50. Ik vond geen gehoor bij de scheidsrechter die het ook niet waard vond om collega te raadplegen. Ongeveer 2 minuten voor het eind komen we terug naar 49. Hoezo dan na afloop zeggen dat het verschil 4 punten is en het toch niet uitmaakte. Laatste 2 punten Shooters worden gemaakt van de lijn na een fout om de tijd te stoppen.
En ja, we schieten zelf 14 van de 29 vrije worpen mis dus het hoeft eigenlijk niet zover te komen, maar als het dan wel gebeurt, ben ik even niet te genieten.
Daarbij de blessure van Wendy, die met hamstring klachten al voor de rust geblesseerd uitvalt, met maar 6 spelers over. Niet leuk allemaal. Beterschap.”

A.s. vrijdag komt koploper Forwodians op bezoek in sporthal Cleijn Duin. Aanvang 21.00 uur.