Altijd even spannend om te zien waar je als team staat als de 2e klasse Rayon competitie begint. Merel is afwezig wegens een mooie trip. Laura van Duijn heeft nog te veel last van haar rug. De tegenstander Rotterdam-Zuid 1 (RZ) was laat. Ook dat was spannend, of ze op tijd zouden komen. Toen ze dan ook nog met 6 man kwamen (later nog een 7e), was de opdracht van coach Ab Hoek eenvoudig: Volop pressen. En dat heeft RZ geweten. De wedstrijd was nooit spannend en via een ruststand van 60-8 was de eindstand uiteindelijk 116-16. Honderd punten verschil: een ‘mini-wedstrijd’ waar één van de teams verkeerd is ingedeeld. Een niet gefloten charge tegen Manon leverde een tand door de bovenlip op, door en door wel te verstaan. Dus dat was nog even spannend maar via de dokterspost in Voorhout bleek het gelijmd te kunnen worden.

Janet tekende de eerste punten via de vrije worplijn aan in deze eerste wedstrijd. Er zouden er van de lijn in de wedstrijd nog 6 volgen (8 uit 10). Anita bemoeide zich ook uitdrukkelijk met de scores. Laura v. Heeswijk, Wendy en Maria deden een duit in het zakje. En zo stond het 30-3 na de eerste periode.

Veel intercepties waarbij Janet op snelheid in de fastbreak goed werd aangespeeld, zorgden voor mooie scores. Manon pakte haar puntjes mee en Kariene met een bruiloft in de benen, zorgde voor de laatste score voor de rust. Ruststand 60-5. Zaak was om niet mee te gaan met het niveau maar het eigen spel te blijven spelen. Maar de motor haperde nog even en verdedigend mocht RZ toch nog de nodige aanvallende rebounds pakken (zonder dat er overigens uit gescoord kon worden) omdat er iets gemakkelijk over uitboxen werd gedacht. De tegenstander vast zetten op eigen helft lukte wel, maar de 8 c.q. 24 seconden duurden bleken soms toch langer te duren dan we op wereldniveau toch hebben afgesproken. De relativiteitstheorie van Einstein staat onder druk de laatste tijd, dus dat zal er wel te maken kunnen hebben. Dianne scoorde de eerste driepunter voor DS3. Andrea met 9 assists en hard werkend pakte ook haar eerste punten mee. Uiteindelijk werd deze kwart het gemiddelde van 30 punten niet gehaald, 26-4. Ook overtuigend van Katwijkse zijde, die RZ nauwelijks tijd gaf om adem te halen.

Het laatste kwart werd het getal van 30 weer wel gehaald. Wat dat betreft was dat een mooi rond getal. Er waren al een paar onsportieve fouten gegeven door het goed leidende scheidsrechtersduo, maar de niet bestrafte actie van een RZ-speelster die dwars door Manon wilde lopen werd helaas een smet op de wedstrijd. Compleet van de sokken gelopen leverde het een bloedende lip op waar van bleek dat die van binnen naar buiten door en door de huid was gegaan. Anita werkte haar scores naar een hoger aantal en slechtte de 100 puntengrens. Wendy was goed bezig en drukte daarop nog een driepunter af. Nog was de koek niet op. Laura pakte nog een paar scores mee en de laatste driepunter van Janet zorgde voor de onwaarschijnlijke uitslag op dit niveau van 116-16. Leuk voor het zelfvertrouwen en de statistieken. Bedoeld wordt dat van Katwijkse zijde, voor RZ durf ik wat dat betreft mijn hand niet in het vuur te steken.

Scores: Janet 35, Anita 28, Wendy 11, Laura 11, Manon 8, Kariene 7, Dianne 6, Maria 6, Andrea 4.

Coach Ab Hoek was kort in zijn reactie: “Lekker gespeeld, in de verdediging werd niet altijd goed uitgeboxed, press was goed. Ik hoop wel dat we straks meer tegenstand treffen.”