Met maar 4 vaste speelsters werd vrijdag jl. aangetreden tegen SBU. Thuis werd er ongelukkig (en administratief na fout tafel) met 2 punten verloren. Een overwinning zou aansluiting betekenen om de halve finales rayon te kunnen halen. Met de invalsters Ytske (DS4) en Simone, Esther en Rianne (MU20-2) moest de winst binnengehaald worden. Het werd een onmogelijke opgave. Na een slecht begin werd de rust met 7 punten achter afgesloten en was er nog perspectief. De tweede helft verliep verre van lekker en een nederlaag van 67-44 was het gevolg.

Binnen vier minuten kon SBU uitlopen naar 12-0 mede omdat de tafel niet alert reageerde op de vraag om een time-out. Daarna opende Andrea de score voor DS3 dat in de laatste twee minuten de tegenstander niet meer liet scoren, met goed verdedigend werk van Rianne, maar zelf nog 5 punten wist toe te voegen aan het totaal, met op het eind 2 benutte vrije worpen van Simone: 21-15.

Het tweede kwart begon voortvarend hoewel er nog 2 vrije worpen werden gemist, maar de achterstand werd verkleind tot nog maar 3 punten, 21-18. Zou het lek boven zijn? SBU kreeg te veel tweede kansen omdat niet goed werd uitgeboxt. SBU liep weer uit tot 12 punten, 34-22. Esther pakte haar rol als guard met verve op en ontlaste Andrea daarmee. Scores van Anne-Marie (met nog last van haar achillespees) Kariene en Andrea, brachten DS3 weer dichterbij met rust: 35-28.

SBU kwam sterker uit de rust en plaatste met o.a. een driepunter een run naar 46-29. Vervolgens wisten de Katwijkers tot in de 9e minuut alleen vanaf de lijn in totaal 5 punten te maken. Ytske (4) en Esther scoorden in het laatste deel nog de enige veldscores. De onmacht in de aanval was groot. De achterstand was opgelopen naar 55-39.

Was de gifbeker daarmee leeg? Nee, integendeel. Kariene wist in het laatste kwart nog wel de eerste score aan te tekenen. Met vervolgens drie scores op rij van SBU was een 20 punten achterstand het gevolg. Verdedigend was het drie minuten goed, toen de tegenstander geen enkele score werd toegelaten. De kans om iets terug te doen, werd onbenut gelaten. Zes missers vanaf de lijn. De laatste drie punten werden ook van de lijn gemaakt. SBU was al verder uitgelopen en daarmee eindigde de wedstrijd vrij kansloos. Eindstand 67-44.

Scores: Ytske 5, Simone 4, Esther 2, Anne-Marie 6, Rianne 3, Andrea 15, Wendy 2, Kariene 8.

Coach Jaap was naderhand teleurgesteld zo niet een beetje aangeslagen: “Dit was een sleutelwedstrijd om dit seizoen nog met de prijzen mee te doen. Tenminste, ik had die ambitie met dit team dat genoeg kwaliteiten herbergt. De aanwezige meiden hebben hun best gedaan, er zat – op een opleving aan het eind van het eerste en begin tweede kwart, niet meer in.”

Vrijdag a.s. speelt DS3 thuis in sporthal Cleijn Duin om 21.00 uur tegen Apollo 2.