De enorme vergaarbak aan talenten bij STOL-Grasshoppers zorgt er dit seizoen voor dat na twee landelijke dames teams een derde seniorenteam in het Rayon gaat opereren. Forwodians met trainer/coach Wilco Schelvis speelt in de 1e klasse en was de eerste tegenstander in een oefenwedstrijd na een weekje trainen. DS3 met nieuwe trainer/coach Albert (Ab) Hoek, speelt vooralsnog een klasse lager, is ontstaan vanuit een mix van voornamelijk DS2 en D22. M.a.w. een leuk moment om te kijken waar het jonge team stond in een warm Cleijn Duin op de heetste zomerdag van het jaar. Daarom even een “breedtesportstukje” over dit team.

De eerste score was nog voor Forwodians maar DS3 kwam terug wist van 5-3, 12-7, 17-10 naar 19-12 een stukje in de 9e minuut uit te lopen. Maar het slotakkoord was voor de bezoekers. Met een driepunter, een veldscore en een buzzerbeater, stond er ‘gewoon’ een gelijke stand van 19-19 na 10 minuten op het bord, waar het kaas door Forwodians wel heel gemakkelijk vanaf was gegeten.

In de 2e periode scoort Forwodians weer als eerste, dan slaat DS3 gaatje naar 28-23. In de 8e minuut is het 32-28 maar dan worden 4 vrije worpen op rij gemist. Opnieuw slaan de bezoekers daarna in de slotfase toe, met op het eind een rake driepunter. Ruststand 32-35.

Na de rust begint DS3 niet goed aan wedstrijd. Mogelijk dat de energiespiegel bij sommigen na de Grasshoppersnight op een laag pitje is komen te staan. Forwodians loopt uit naar een voorsprong van 11 punten. Via 34-45 en 40-45 wordt het weer 11 punten met een tussenstand van 40-51. Maria valt ongelukkig op haar toch al geplaagde knie en moet geschrokken en de pijn verbijtend de strijd staken. Naar het eind toe knabbelt DS3 nog iets van de achterstand af, maar weer is de laatste score voor Forwodians: 49-57.

De eerste helft van de 4 periode wordt de achterstand groter: 52-64. Coach Ab vraagt nog een uiterste krachtsinspanning om de wedstrijd nog te doen kantelen. Ondanks vermoeidheid en warmte wordt de full court press afgesproken. Dat heeft tot resultaat dat Forwodians moeite heeft goede aanvallen op te zetten en met de nodige intercepties wordt de achterstand verkleind. Dit keer is de laatste score van STOL-Grasshoppers, waarmee de eindstand na een nuttige oefenwedstrijd op 63-69 wordt bepaald.

Scores: Laura v. H. 2, Diannne 0, Laura v.D. 8, Manon 9, Andrea 9, Maria 3, Wendy 5, Anita 8, Kariene 2, Merel 6, Janet 11.