Er waren in ieder geval 4 speelsters met heel speciale gedachten bij deze wedstrijd. Twee –niet bij name te noemen – speelsters die 3 keer checkten of hun wedstrijdtenue in hun tas zat. Laura van Duijn die haar verjaardag vierde en vast grootse plannen koesterde voor deze wedstrijd. En tenslotte Merel die deze topper uit de competitie aan haar voorbij zag gaan door een rugblessure. De overigen waren natuurlijk ook met hun gedachten bij de wedstrijd, maar dan anders. Want de medekoploper kwam op bezoek. Dat betekent dus een gezonde wedstrijdspanning bij iedereen. Zoebas had ook hun wedstrijden met behoorlijk verschil gewonnen, dus was het de eerste echte testcase waar het team van coach Ab Hoek stond.

Om maar met de deur in huis te vallen, het team staat goed. Na de eerste periode stond er 25-10 voorsprong op het bord. Het tweede kwart was het verdedigend nog altijd prima. Zoebas werd op 12 punten gehouden. Aanvallend liet STOL-Grasshoppers soms te mooie kansen liggen, waardoor de teller op 19 bleef steken.
Na de rust was de opdracht van de coach om gefocust te blijven. Een wedstrijd heeft nu eenmaal 4 perioden de wedstrijd is nog niet gespeeld. Het leek goed te gaan. Twee scores op rij van Janet en een driepunter van Manon en de stand is 50-22. Wendy en Kariene zijn belangrijk in het rebounden. Maar na het goede begin sluipt er iets van nonchalance in het spel. Uitboxen wordt nauwelijks meer gedaan en Zoebas krijgt deze kwart 8 tweede kansen onder het bord. Ook mag de tegenstander veel naar de vrije worplijn. Zoebas komt terug naar 60-45. Laura van Duijn is belangrijk met een aantal rebounds, intercepties en scores. Dat beetje extra gas zorgt ervoor dat na drie kwarten de voorsprong weer is uitgegroeid tot 20: 67-47.

In het vierde kwart is het lek weer boven water. Andrea komt weer tot scoren en Laura van Duijn gaat door waar ze mee bezig was. Haar verjaardag werkte blijkbaar als doping. Tot in de 8 ste minuut heeft Zoebas niets meer in te brengen. De voorsprong wordt uitgebreid naar de maximale tussenstand van 89-49. De resterende 2 minuten gelooft DS3 het wel. Zoebas plaatst nog een 10-0 run om de stand een dragelijker aanzien te geven. Eindstand 89-59.

Scores: Janet 27, Laura van Duijn 14 (11 rebounds: dus een prima verjaardags double double), Manon 11 (3 blocks), Wendy 8 (9 reb), Kariene 8 (7 reb), Andrea 7 (6 steals), Anita 6 (8 assists), Laura van Heeswijk 4, Maria 4, Dianne 0 (6 reb).

Coach Ab was niet altijd even tevreden over onderdelen van het spel, maar voor de geleverde strijd had hij weer alle complimenten.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Rotterdam Zuid op het programma.