Dit keer een compleet team (waarvan 3 niet optimaal hadden voorbereid), de allerbeste scout (volgens opschrift formulier) Laura en invalcoach Jaap, die Ab verving die aan het werk was. Op voorhand stond er een zware wedstrijd tegen Punch te wachten. De vorige 2 wedstrijden waren met +3 gewonnen, waar de laatste thuiswedstrijd in de laatste 3 minuten een 9 punts achterstand moest worden goed gemaakt. Tot aan de rust was het een gelijk opgaande strijd met +3 na de 1e periode en een -3 stand bij rust. De tweede helft gaf een DS3 te zien wat als team opstond en een overtuigende overwinning neerzette. Eindstand 74-54.

Alexandra begint gelijk maar met een driepunter er in te gooien. En als Kariene, Roos, nog een keer Alexandra en Merel scoren, staat het 10-6 na zes minuten. De machine is nog niet warm gedraaid. Er wordt slecht uitgeboxed. Anne-Marie voegt 1 punt van de lijn toe en Kariene is koel onder het bord. 13-8 is het dan na 8 minuten en De Wit-Grasshoppers verzaakt om verder te scoren. Punch doet het nog slechter maar weet op het eind van de 1e periode nog te scoren, waardoor er een tussenstand van 13-10 op het scorebord staat.

Scores van Alexandra, Mirjam en 1 keer van de lijn door Wendy, voorkomen niet dat Punch een voorsprong kan nemen na 4 minuten in de 2e periode: 18-20. Als Roos er dan een lekkere driepunter in knalt, volgen in rap tempo ook de punten voor Mirjam en Wendy. Er worden dan nog 2 vrije worpen gemist, waardoor de tegenstander uit Delft weer op 1 puntje voorsprong komt tot 25-26. Wendy zorgt dan weer voor de voorsprong, maar dan is de koek op. Aanvallen stranden al voor het zicht van de haven en Punch profiteert met 4 punten in een schrale minuut tijd. Ruststand 27-30 en de troepen balen hevig maar het voordeel wordt blijkbaar gehaald uit het feit dat het zo niet kan en het anders moet.

Na de rust zorgen Janet, Anne-Marie en Andrea er in rap tempo voor dat de stand weer gelijk getrokken wordt: 34-34. Ook dan weer 2 vrije worpen gemist, waardoor de tegenstander op een voorsprong van 2 punten komt. Merel trekt dan de stand gelijk en Wendy zorgt dan voor de voorsprong. Punch scoort dan vanachter de driepuntslijn, gevolgd door een gewone score. Roos maakt dan gelijk in de 8e minuut (41-41), waarna de inzinking nu eens niet volgt bij het thuisteam. In tegenstelling, het gas gaat er op. Andrea, Kariene en Mirjam zorgen er voor dat de laatste periode met een voorsprong van 8 punten ingaat (49-41).

DS3 heeft er zin in als Roos met een drietje begint, snel gevolgd door scores van Kariene en Wendy. Als Merel er nog een schepje bovenop doet, staat het na krap 3 minuten opeens 60-45. Miranda weet het netje te vinden en Merel laat een lekker drietje los waarmee alle illusies op een overwinning voor Punch de grond in worden geboord. Er volgen nog wel wat scores over en weer, waar Mirjam en Kariene die beiden één van hun betere wedstrijden afleverden, het netje vonden. Mirjam krijgt nog een met een halve minuut te gaan een applauswissel, omdat ze haar mannetje in de tweede helft dusdanig goed verdedigde dat alle aanvalsaspiraties van de tegenstander werden ontmoedigd. Anne-Marie bepaalt van de lijn de eindstand in alles zeggende cijfers 74-54. Geen gekke toestanden dus in de laatste seconde van de vorige thuiswedstrijd, waar dezelfde invalcoach toen 2 jaar ouder werd. Bij deze eindstand werd het zo verwoord door Miranda: “Ik ben écht blij met deze overwinning.” En daarmee het gevoel van het hele team verwoordend.

Scores: Alexandra 7, Anne-Marie 6, Mirjam 8, Wendy 12, Miranda 3, Andrea 6, Roos 10, Kariene 11 (8 reb), Merel 9, Janet 2.

Coach Jaap gaf aan er bij de rust nog niet gerust op te zijn: “Op het eind van de 2e periode krijgen we zo maar weer 6 punten op rij om onze oren. Was voor gewaarschuwd en dan gebeurd het toch. Tweede helft een goed herstel waar we verdedigend weinig ruimte weggaven en zelf wel aan soms heel mooie scores toekwamen. Ging opeens als team draaien en dan is met al deze speelsters opgeteld eindelijk ook dat wat er inzit ook een keer uitkwam. Slechts 11 keer balverlies, een absoluut record. Een heel mooie overwinning.”

Vrijdag a.s. mag DS3 om 21.00 uur naar de Erasmusuniversiteit om tegen Baros 2 aan te treden.