Zaterdag jl. stond een voltallig en gemotiveerd team klaar om tegen koploper Amazone Utrecht Basketball 2 (AUB) in sporthal Nieuw Welgelegen aan te treden. Het was deze wedstrijd erop of eronder. Bij winst zou AUB kampioen zijn, bij winst DS3 met +2 of meer was het onderlinge resultaat beter bij een gelijk aantal verliespunten. Ook lag er nog een vuiltje uit de eerste confrontatie, waar een zuur verlies in de laatste seconde kon worden opgelost. Kortom, een mooi affiche in de Interrayonale 2e klasse. Het begin was voor de Katwijkers, de tweede periode kwam AUB terug, maar weer in de derde periode werd het verschil gemaakt. Winst met 14: 66-80 tegen een prachtig schotpercentage fieldgoals van bijna 50%. De juiste vorm op het juiste moment.

De Wit-Grasshoppers komt sterk uit de startblokken met scores van Miranda, Anne-Marie (waaronder driepunter) en Wendy. Via 5-9 komt AUB terug naar 8-9, maar dan volgen na goed uitgespeelde aanvallen nog vier punten van Wendy. DS3 verzuimt dan om 2 vrije worpen te verzilveren waardoor de stand 12-13 wordt. Kariene legt zich er niet bij neer en tekent vrijgespeeld op de weakside met schotje de stand na de eerste periode op het bord: 12-15.

In de tweede periode wordt het netje minder goed gevonden. Na vier minuten hebben Alexandra en Andrea voor 6 punten getekend en loopt DS3 nog iets uit: 16-21. De wedstrijd neemt een andere wending als Amazone vaak naar de vrije worplijn mag en tegen een hoog percentage de puntjes bijeen sprokkelt. De thuisploeg komt na 7 minuten op een voorsprong van 33-27, als Roos haar optreden beloont met een lekkere driepunter. AUB scoort alleen nog van de lijn, maar Wendy en Roos zorgen ervoor dat de aansluiting blijft bij de rust: 37-34.

Terwijl coach Ab een paar minuten vastzit in de lift, starten de dames in het geel overrompelend goed. Janet met actie naar bord en Roos met driepunter zetten in de eerste minuut de achterstand gelijk om in een voorsprong. AUB vlucht direct in een time-out, maar Janet op aangeven van Wendy en de laatste zelf, vervolgens Roos met schot van buiten de bucket, zorgen voor een voorsprong van 38-45. Scores van Anne-Marie houden de voorsprong intact en na 7 minuten in deze periode is er nog 1 team dat de lakens uitdeelt. Met 2 uit 2 van de lijn door Wendy, Kariene (3), Merel en ook 2 punten van de lijn door Andrea is een tussenstand van 45-59 een feit. Een tussenstand van 8-25 in deze kwart, zijn natuurlijk mooie cijfers om mee thuis te komen.
Het is nog geen garantie op een goede afloop, al eerder dit seizoen werden veilig lijkende tussenstanden als sneeuw voor de zon weggegeven. Het was dus zaak om goed bij de les te blijven.

Alexandra en Merel zorgen in de laatste 10 minuten voor de juiste toon door allebei met een lay up te scoren. Er volgen dan 3 moeilijke minuten doordat AUB aandringt en als Anne-Marie in de 6e minuut de ban weer breekt, is het verschil nog 10 punten: 55-65. Met een score, driepunter en 1 gescoorde vrije worp doet AUB goede zaken, omdat DS3 daar 3 punten tegenover zet. Het is dan 62-68 met nog drie minuten te gaan. Coach Ab neemt dan een time-out om de dingen nog eens door te nemen: “Wij hebben de tijd, zij moeten komen en gaan forceren. Slim spelen dus.” AUB forceert inderdaad waardoor Merel, Janet, Anne-Marie en Mirjam van de lijn het verschil weer op 10 zetten bij een stand van 63-73. Als bij het ingaan van de laatste minuut Mirjam een belangrijke score meepakt en Janet 2 uit 2 schiet, is het verzet bij de tegenstander definitief gebroken: 65-77. De laatste scores komen van de lijn van de hand van Andrea, waarmee bij het laatste fluitsignaal de verdiende overwinning is binnengesleept. Eindstand: 66-80.

Scores: Alexandra 4, Roos 11, Anne-Marie 14, Mirjam 3, Wendy 14, Miranda 2, Andrea 11, Kariene 5, Merel 8 en Janet 8.

Met veel blijdschap werd de overwinning begroet. Coach Ab sprak daarom terecht van een prima teamprestatie waar iedereen haar steentje aan had bijgedragen: “Een super prestatie.”, was zijn korte samenvatting van de wedstrijd.

Zaterdag a.s. speelt DS3 de uitwedstrijd tegen Akrides 2 om 15.30 uur in sporthal IJmuiden-Oost. De uitgestelde thuiswedstrijd tegen Baros 2 vindt dan de andere dinsdag plaats.