De eerste uitoverwinning is een feit voor Dames 3. Met Floor aan het roer werd de eerste periode overweldigend gestart en een stevige basis voor de latere overwinning gelegd. Na een veilige voorsprong na drie kwarten, werd de spanningsboog een stuk minder en kwam Punch nog terug tot 10 punten. De overwinning kwam niet meer in gevaar, de winst ging mee naar Katwijk: 44-54. De eerste uitoverwinning was daarmee ook een feit. Ook een vrolijke kantinedienst want dat als team gaat een stuk beter als je hebt gewonnen en je op het scheiden van de dag ook nog Roos op de stoel kan toezingen die jarig is.

Floor die met de coaching begon omdat Jaap het druk had op voormalig vliegkamp Valkenburg met afscheid nemen en later kwam, pakte het rigoureus anders aan (?): “Laten we eens gelijk goed beginnen, fel in de verdediging en kansen afmaken in de aanval.” Dat was niet tegen dovemans oren gezegd en in de eerste periode kwam Punch tot geen enkele veldscore. Wel 10 keer aan de vrije worplijn, waar een schamel aantal van 3 punten werd gehaald. Op zich was dat beter dan de gasten, 0 uit 2 is een lager percentage. Maar ondanks die verhouding ging Dames 3 er verder vrolijk op los. De dadendrang stopte bij 17-3 in het voordeel van de Katwijkers waar met 3 driepunters het vizier op scherp stond.
Punch had een ander vaatje gevonden om uit te tappen en bracht na een paar minuten de tussenstand op 22-12. Toen begon Liza zich nadrukkelijk te bemoeien met scoren (10 punten deze periode), waardoor de rust aanbrak met een voordelige stand van 18-33.

Na de rust was er een sterke start van de gele brigade. De voorsprong werd gestaag uitgebreid met goede aanvallen en schoten. De verdediging werd energiek gesloten en Punch moest vaker aan de noodrem trekken. Roos die aan de vooravond van haar verjaardag waarschijnlijk zo zenuwachtig was, dat haar bloedspiegel sky high stond, besloot het derde kwart met twee rake vrije worpen om vervolgens niet meer in actie te komen. De tussenstand was daarmee 26-48.

De plannen om nog een mooi aantal scores aan het totaal toe te voegen, vergingen als sneeuw voor de zon. Ten eerste wilde Punch daar niet aan meewerken en Dames 3 hield achterin opeens open huis. Na 6 minuten met 10-0 run om de oren te hebben gekregen, was het verschil zienderogen geslonken: 36-48. De oproep uit beider kelen van het coaching gilde om de tijd te nemen voor goede aanvallen, werd eerder geïnterpreteerd om het rustig aan te doen. Toen uiteindelijk Jacoline (4) en Andrea nog wat tegengas gaven, was de voorsprong meer dan genoeg geconsolideerd en was de eerste uitoverwinning een feit. Met het vierde kwart in gedachten werd het zo even niet ervaren en moest dat nog in herinnering worden geroepen. Floor: “Een mooie verdiende overwinning. Goede defense in de eerste drie periodes en veel intensiteit in de wedstrijd. Die boog kon niet gespannen blijven staan wat ook wel te verklaren was met zo’n ruime voorsprong.”
Scores: Esther 2, Jacoline 12, Andrea 12, Gerlinde 4, Lieke 2, Liza 17, Roos 2, Leonie B. 3.

Zaterdag, 7 februari staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma. In sporthal Den Oert te Spijkenisse is Hurricanes Dames 1 de tegenstander.